Blog

Ne pasit keressünk, hanem pénzt! – Életerő válás után 2.

Amint az előző bejelentkezésemben megírtam, a válás után, azon túl, hogy mássá is válsz, magadra is maradsz. Legalábbis a pénzügyeidben nagy valószínűséggel erre számíthatsz. Ha eddig volt is olyan szerencséd, hogy csak a kiadási oldalt gyarapíthattad, most a bevételire is kell majd gondolnod. Egyszóval, mindennek lenned kell: pénzkeresőnek, anyának és próbálj nőci is maradni mindeközben. Biztatásképpen írom, menni fog.

Az exed – ez amolyan férfiassági teszt a szememben – lehet, hogy lemegy arra a szintre, hogy bebizonyítsa nélküle nem jutsz semmire. Azért hívom férfiassági tesztnek, mert az a pasi, aki hisz magában és tudja, hogy a megosztás után is össze tudja hozni a dolgait anyagilag, helyből nem fog annyit kekeckedni,  főleg,  ha még gyerekek is színezik a képet. Neki fontosabb az, hogy az idejét a jövőbeni termelésre fordítsa, mint az, hogy rajtad bosszút állva és magának harácsolva, tőled és a gyerekeitől elszedve képzelje el a vagyona gyarapítását. Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor arra kell rádöbbened, hogy mindig van lejjebb.

Ilyenkor kellenek a barátok és a sorstársak. Nem vagy egyedül és van segítség. A lelked sajog ugyan, mert a sötét oldal nem tud kompromisszumokban gondolkozni, de az adjon erőt ilyenkor, hogy ez már a leválás része. A veszteségek sorát így aztán sok minden gyarapítja. Nem csak a vagyon képes jócskán megcsappanni, hanem a bizalom és a hit is, akár önmagunkban is. Értetlenül állunk valamikori énünk előtt, hogy miért nem ismertük fel a jeleket anno, hogyan vált teljesen ismeretlen teremtménnyé életünk párja. Ezeket a helyzeteket nem lehet megúszni, ha csak nem két intelligens ember válik. Egy sajnos nem elég hozzá. HA-HA-HA Ilyenkor bizony jön a harc. Lehet csak személyes szinten, de lehet, hogy az igazságszolgáltatás mond ki valamit az életetekről.

Na, én a pereskedés guruja lettem. Szóval elhiheted, ha írom, hogy a bíróságon nem oldanak meg semmit, ami köztetek történt, csak egy szabályzat készül a jövőre nézve. Borzasztó a gondolat is, hogy a további életetekről egy vadidegen dönt. De ez hagyján, rengeteg pénzedbe és idődbe kerül, és jó esélyed van arra is, hogy egy senkiházinak érzed majd magad. Csak egy példa: gyermektelen, nyugdíj előtt álló és szakmailag minden hibát elkövető nőre bízták a gyermektartásdíj peremet, ami így két évig tartott elsőfokon, majd a másodfok kimondta, hogy az eljárást elölről kell kezdeni, mert a kollegina semmit sem csinált úgy, ahogyan azt kellett volna…igen, szóltunk közben többször is emiatt, ám a helyzet mit sem változott elsőfokon. Hajrá Tisztelt Bíróság! Ti olyan családbarát intézmény vagytok, hogy tudjuk, gyermekrajz pályázat is van nálatok, csak jórészt azok gyermekei járnak pórul, még ha „csak” két évre is, akik tőletek várnak segítséget. Engedjük hát el… Szóval, ha teheted, hagyd a hivatalos utat, légy kedves az exhez míg megegyeztek, aztán lépj le.

Csak magadra gondolj! Rengeteg olyan pasi lesz ugyanis, aki szintén ezt teszi. Hamarabb kipuhatolják az anyagi helyzetedet, mint te az övékét, mert ugye, mi nők azt már tudjuk, hogy pénzéhesnek tűnünk, ha csak a munkájáról kezdjük kérdezni őket. Nyilván, így az ismerkedés beszűkül a mi a hobbid és szereted -e a rukkolát kérdéskörre. HA-HA-HA Lehet, hogy csak én és a Szingli Nőegylet klubtársaim fogtunk ki zömével olyan egyedeket, akik kulturális programra nem vágytak, vacsorázni nem együtt akartak, mert feltételezem, azért esznek és igen felvillanyozódtak, hogy van egy kecóm, ahová akár fel is mehetünk. Az ilyen tünetegyütteseket mutató hímeket rögvest kerüld. Ő nem párkapcsolatra vágyik, hanem ágykapcsolatra. Haszonélvezője lenne a te életednek és testednek.

Aztán arra gondoltam, hogy az élet tesztel. Ha beérem ennyivel, akkor tessék, itt van, választhatok egyet és elmondhatom, hogy van mellettem valaki. Ja, hogy nem annyira hasonlít az IGAZIRA, mint aki a fejemben él? Persze, hogy nem. A piacon is pontos paraméterek alapján választod ki a portékát. Tudod mit szeretnél főzni, milyen ízvilágra vágysz és ahhoz melyek a legjobb alapanyagok. Ha felvásárlod csak úgy találomra az eléd kerülő kínálatból az első öt dolgot, nyilván nem fogsz csodálkozni azon sem, ha a fejedben megálmodott ünnepi koszt helyett az ad hoc élményfőzés eredménye egyszerűen csak a ma sem haltam éhen életérzést hozza. HA-HA-HA

Dolgozz és képezd magad keményen! A pénz és a függetlenség már fél siker! Így magadnak is bizonyítasz és mivel nem csak a férfivadászat tölti ki a fejedet, természetes módon kerül majd eléd az igazi is. Saját példám, hogy mikor már torkig voltam a randizással, mert persze akartam társat és nem szerettem volna bezárkózni, de végül azért bezárt a bazár, na akkor esett be az IGAZI! 

Legközelebb az IGAZI-ról írok, hogy nehogy szem elől téveszd…én majdnem megtettem.

Komlódi Gabriella

Még több BlaBla Baba Blog: blablababa.blog.hu

Facebook: Blabla Baba

Instagram: blablababa.blog.hu

Kép: Balról: McCalls Magazin Cover 1942 és jobbról: Ladies Home Jurnal 1946 Al Parker illusztrációja

Az előtő Bla Bla Baba blogposzt a Szeged365.hu-n:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb