Szegedi Arcok

Szemétszedés a Gergő Ligetben: 5 óra küzdelem, 50 hős szegedi, 101 zsák szemét

“Ez nem csak egy szemétszedés volt, hanem egy segélykiáltás is egyben” – írta a szombati szemétszedést szervező Hegedűs György, melyet a Gergő Liget megmentéséért hívtak életre. A szegediek ismét megmutatták: 101 zsák összegyűjtött szemét, 2 hordó, egy autósgumi és egy sörösrekesz a mai esemény eredménye, le a kalappal!

Szemétszedési akciót szerveztek az újszegedi Gergő Liget megmentésére, miután Farkas András alapító-üzemeltető a héten bejelentette: a rengeteg vandalizmus és az állandó szemetelés hatására megszünteti az általa 20 éve alapított és azóta saját költségen üzemeltetett ikonikus pihenőhelyet.

Hegedűs György (balról): “Ez nem csak egy szemétszedés volt, hanem egy segélykiáltás is egyben!”

A közösségi médiában szervezett, szombat délelőtti nagytakarításon mi is ott voltunk, íme Szabó Dávid kollégánk fotói a helyszínről:

“Ez nem csak egy szemétszedés volt, hanem egy segélykiáltás is egyben. Segélykiáltás azoknak, akik tudnak tenni szeretett tanösvényünkért és ami ennél is fontosabb: tenniük is kell érte” – írta a Rotary Tanösvény csoportban a szervező, aki így folytatta az 5 órás környezetvédelmi civil akció beszámolóját: “négykézláb másztunk a parton, csak hogy elérjük az ágak között megbújó szemetet, elmentünk a világ végére, csak hogy elhozzunk 2 hordót. Volt aki talicskával vitte a zsákokat egyik feléből a másikba, mások puszta kézzel cipelték el a lerakó helyre a mindenféle szeméttel megtelt batyukat. Nem volt egyszerű menet: mindenki sáros lett, leptek minket a szúnyogok, a szemünkbe csorgott az izzadság. De kérdem én. Megérte? Megérte!”

A mai akció, számokban:

  • 101 zsák szemét gyűlt össze ✔
  • 2 hordó, 1 autógumi, 1 sörösrekesz ✔
  • 5 órán át tartott az esemény ✔

A Gergő Liget megmentéséért pénteken az ismert szegedi vállalkozó, Jakab “Használtautós” Guszti is bejelentkezett, íme a vele készített interjúnk:

Le a kalappal a ma délelőtt és délután a Tisza partján, 30 fok hőségben önkéntesen küzdő szegediek előtt!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb