Szegedi Arcok

Szeged365 fotóriport: összefogtak a Gergő Liget megmentéséért

Szemétszedési akciót szerveztek az újszegedi Gergő Liget megmentésére, miután Farkas András alapító-üzemeltető a héten bejelentette: megszünteti az ikonikus pihenőhelyet. A közösségi médiában szervezett, szombat délelőtti nagytakarításon mi is ott voltunk, íme Szabó Dávid kollégánk fotói a helyszínről!

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

ELŐZMÉNYEK

Ahogyan arról a Szeged365.hu elsőként a hét közepén beszámolt, az újszegedi Gergő Liget alapítója, Farkas András bejelentette: feladja a szegediek legszebb kirándulóhelyének gondozását, amelyet közel 20 éven át önköltségen, egyedül végzett. Az üzemeltető anno az unokájáról nevezte el a Rotary Tanösvény szívében elterülő pihenőt, amelyet az elmúlt időszakban többen méltatlanul használtak és megrongáltak.

A SZEMÉTSZEDÉSI AKCIÓRÓL

Hegedűs György tegnap délután döntött úgy, hogy szemétszedést szervez a Ligetben. A szegedi vállalkozó a Rotary Tanösvény Facebook csoportjában hirdette meg ma délelőttre az eseményt, amin – mint, ahogyan azt Szabó Dávid kollégánk meg is örökítette – kortól, nemtől függetlenül igen sokan részt vettek. Ez pedig egyértelműen azt mutatja: Farkas András hosszú éves, fáradtságos munkája fontos a szegediek számára.

A kezdeményező sorait tegnap változtatás nélkül közöltük. Így hangzott:

“Cégünk úgy döntött, hogy támogatja a Rotary tanösvény megmentését, támogatjuk Andras Farkas-t abban, hogy ismét higyjen az emberekben és megtalája immáron 20 éve tartó motivációját! Szombat 10:00-tól kimegyünk a ligetbe és összeszedjük az éppen aktuálisan ott lapuló szemetet. Természetesen bárki csatlakozhat, hiszen a liget minden kedves látogató előtt nyitva áll. Szemetes zsákokat, kesztyűket viszünk majd, mindenkinek lesz felszerelése a munkához. Az üzenet egyszerű: összefogással, közös erővel megmenthető és fenntartható az, amit András megálmodott, amit azóta megannyi ember megszeretett és ahová rendszeresen megyünk le beszélgetni, társasozni, sütögetni. Osztani ér, hasonlót cselekedni ér, szemetet összeszedni ér, eldobni szigorúan tilos!!”

HELYSZÍNI KÉPEK A SZEMÉTSZEDÉSI AKCIÓRÓL

Szombat délelőtt több tucat szegedi jelent meg a Gergő Ligetben, szemeteszsákokkal és gumikesztyűkkel felvértezve. Sajnos ismét csak volt mit összeszedni…

Köszönjük minden remek szegedinek, aki részt vett a ma délelőtti akcióban!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb