Sport

Kinyílt a gólzsák: 43-at lőtt a MOL-PICK Szeged az Orosházának

Szombat délután második edzőmeccsét játszotta a MOL-PICK Szeged. A találkozót üres lelátók előtt szervezték meg, de a Sport 1 TV élőben közvetítette, így egy kis fotelszurkolás mindenkinek jutott. A rendkívül sok gólt hozó, 60 perc alatt 70 találatot eredményező meccsen a hazaiak 43-27-re nyertek.

Szerdához képest két változás történt a keretben Bodó Richárd és Bánhidi Bence visszatért a csapatba, Gaber, Sigurmannsson, Stepancic és Canellas viszont sérülés miatt még játszhatott.

A vendégek kispadján az a Ratko Djurkovics ült, aki 2007-ben bajnok lett a Pick Szegeddel, de feltűnt az orosháziak között Lele Ákos, szegedi nevelésű játékos is. A mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést, erre három volt a Kékek válasza. Mikler Roli ismét mágnesként vonzotta a labdát, így szépen fokozatosan növelte előnyét a hazai gárda.

Bánhidi Bence gyorsan megmutatta, hogy nincs komoly gond vele, tarthatatlan volt, szórta a gólokat, így a 15. percben már 14-6 volt a Szeged javára. Két perc múlva már tíz lett „közte”, 16-6. Cserékkel frissített Juan Carlos Pastor vezetőedző, így Bodó Richárd is pályára lépett. Az első félidő végén 24-14 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész eleje kicsit döcögősre sikerült. Pastor edző tanítványai sokat hibáztak védekezésben, a Békés megyei együttes tíz gólon belülre tornázta fel magát. A spanyol mester nem is hagyta szó nélkül  a gyengébb produkciót, így egy időkéréssel tett rendet. Mirko Alilovic is bemutatott jó néhány bravúrt, Bánhidi Bence pedig tarthatatlan volt. Jöttek a fiatalok a hajrára, ekkor már több mint tíz góllal vezetett a Szeged. Kecskés Dániel előbb büntetőből, majd ziccerből is eredményesnek bizonyult, így megszerezte az első szegedi góljait. Vetési Bence számára is nagy élmény marad a meccs, először kapott szerepet a felnőtt csapatban. A vége 43-27 a javunkra.

Folytatás jövő pénteken 17 órakor újból itthon, ekkor a horvát Nexe lesz az ellenfelünk, a meccset csapat YouTube-csatornáján élőben közvetítik majd.

MOL-PICK SZEGED–Orosházi FKSE-Linamar 43–27 (24–14)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Sostaric 5/1, Kaspárek 5, Zsitnyikov 4, Bánhidi 10, Henigman 3, Källman 4. Csere: Alilovic (kapus), Bombac, Radivojevics 3/1, Mackovsek 3, Rosta 3, Bodó 1, Kecskés 2/1, Vetési, Fekete D. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Orosháza: Özmusul – Kiss A. 1, Sakic 5, Ushal 6, Kancel, Tóth K. 3, Németh L. 1. Csere: Majdán 1 (kapus), Lele 5, Peskov, Bella 3, Pásztor M., Lászlai 1, Kancel 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovics.
Hétméteres: 3/3, ill. -.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

Forrás: pickhandball.hu, fotók: Szabó Dávid, Szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb