Mindenmás

Napi pakk, kedd: hidegfront érkezett, mi a közös Bagdy Emőkében és Robert Redfordban?

Hidegfront érkezett, csapadék igen, de lehűlés nem jön. Ma ünnepel Bagdy Emőke, Robert Redford és Patrick Swayze, és ezen a héten is fontos vért adni. A rövid munkahét közepén állunk, fordulj rá a melóra a Szeged365-tel!

MA ÜNNEPLIK NÉVNAPJUKAT

Ilona, Bodor, Fodor, Helén, Ila, Ilma – Boldog névnapot kíván a Szeged365 szerkesztősége!

EZEN A NAPON SZÜLETTEK

  • 94 éve magyar kezdeményezésre Budapesten rendezték meg az első úszó Európa-bajnokságot.
  • 91 éve született Horváth Teri, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő, az Indul a bakterház, az Egri csillagok, a Feldobott kő szereplője.
  • 87 éves Roman Polanski, Oscar-díjas lengyel származású amerikai színész, filmrendező, az Iszonyat, Rosemary gyermeke és A zongorista rendezője.
  • 84. születésnapját ünnepli Robert Redford amerikai színész, a Butch Cassidy és Sundance kölyök, a Kémjátszma, A suttogó és Az elnök emberei sztárja.
  • 79 éves lett Bagdy Emőke pszichoterapeuta, a pszichológiatudomány kandidátusa, professor emerita.
  • 71 éve Adi Dassler bejegyeztette a vezeték- és keresztnevéből alkotott adidas márkanevet.
  • 68 éves lenne Patrick Swayze amerikai színész, táncos, énekes és dalszövegíró, a Dirty Dancing és a Ghost főszereplője.
  • 51 éves Edward Norton, Golden Globe-díjas amerikai színész és Christian Slater is 51. születésnapját ünnepli ma.
  • 37 éve a városligeti Királydombon bemutatták az “István, a király” című magyar rockoperát.

MEGŐRÜL AZ IDŐJÁRÁS

Frontokban gazdag napok elé nézünk a hét első felében a Napfény Városában. A hőmérséklet 30 fok fölé emelkedik, ennek ellenére az ég gyakran beborul majd felettünk.

A RÖVID HÉTEN IS FONTOS VÉRT ADNI

Immár harmadik hete annak, hogy egyre többen mennek el vért adni Csongrád-Csanád megyében az eredetileg tervezettnél. A lendület megtartása érdekében Szegeden ezen a héten két kiemelt véradást is szerveznek.

PÁLYÁZZ ÍRÓSZERRE!

Ceruzával, színessel, tollal, festékkel, zsírkrétával támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány iskolákon keresztül azon 6-13 év közötti gyermekes családokat, akiknél az iskolakezdéshez ez hiányzik a teljességhez. Íme a jelentkezés menete:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb