Szegedi Arcok

A Hófehérke és a hét törpe főszereplőivel találkozott a nagyérdemű

Családi mesebalettel zárul a Szegedi Szabadtéri Játékok 2020-as évada augusztus 21-én és 22-én. Az egész világon hatalmas sikerrel játszott darabot Harangozó Gyula állítja színpadra a Napfény Városában, akit a darab színészeivel együtt kedden délután a nagyérdemű faggathatott a Reökben. A beszélgetést Jászay Tamás moderálta.

A Magyar Állami Operaház legsikeresebb produkcióját a Grimm testvérek meséje alapján a librettót is készítő ifj. Harangozó Gyula rendezte és koreografálta, zenéjét Kocsák Tibor szerezte. A darab szabadtéri premierjét tavaly tartották az Újszegedi Szabadtéri Színpadon, a fesztivál kisebbik játszóhelyén. Az előadás játékosan varázslatos díszletét Kentaur álmodta meg, a liget a nézőteret és a színpadot övező hatalmas fáinak köszönhetően pedig csodákat rejtő erdőben érezheti magát a közönség.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója a közönségtalálkozót követően a Szeged365.hu-nak elmondta: idén új szereposztással tér vissza a fesztiválra a darab. A főszerepeket a Budapesti Operettszínház művészei táncolják, mellettük a tavalyi előadásokhoz hasonlóan a Szegedi Nemzeti Színház tánckarának tagjait láthatja a közönség. Az előadás véleménye szerint kicsiknek és nagyoknak is egyaránt ajánlott. Sőt, a fiatalokat hozzásegítheti ahhoz, hogy színház szerető, színházba járó esetleg művészvilágban elhelyezkedő emberek váljanak belőlük.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Bajári Levente, a Hófehérke és a hét törpe egyik főszereplője kiemelte: mindig nagy öröm a közönséggel való találkozás és beszélgetés, hiszen ez a legjobb visszaigazolás arra, hogy egy-egy mű, amit színre visznek valójában tetszik-e a nagyérdeműnek. A Banya szerepében tündöklő színész számára a szerep igazi kihívásokkal járt, amit úgy érzi, sikerült leküzdenie.

A közönségtalálkozót Szabó Dávid kollégánk örökítette meg:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb