Sport

Még a csapatépítés zajlik, de az élmezőnybe kerülne a Szeged-Csanád GA

Sajtótájékoztatót tartottak a szegedi labdarúgók, ahol Dobos Barna vezetőedző mellett a sérüléséből felépülő Mohl Dávid és Germán Tamás elemezte az elmúlt időszakot.

Nem úgy kezdték a szezont a kék-feketék, ahogy arról a játékosok és szurkolók is álmodtak. A négy nyeretlenül megvívott összecsapás után egyre fontosabb, hogy a csapat minél előbb megszerezze első győzelmét.

“Most az elsődleges, hogy csapatot kell építeni, egy olyan csapatot, amelyik képes lesz a jövőben az NB II. élmezőnyéhez csatlakozni. A védelem korábban látott stabilitását kell elsőként visszahoznunk, de a sérülések miatt ezt új játékosokkal kell megtennünk. Tavaly is későn jött az első győzelem, most nem akarunk addig várni. Sűrű hét következik, nyolc nap alatt három bajnokit játszunk, ezért nagyon fontos lenne most vasárnap itthon tartani a három pontot.” – elemezte a helyzetet Dobos Barna vezetőedző.

A védelem tengelyéből Tóth Gábor hosszú időre kiesett, sajnos. Kóródi Nándor sem térhetett még vissza a teljes értékű edzésekhez, jó hír viszont, hogy Mohl Dávid már játékra kész.

“Már egy ideje a csapattal készülök, a jobb vádlim volt sérült. A nyitóforduló előtt jött a sérülésem és nem gondoltam, hogy ilyen sokáig tart, míg visszatérhetek. Természetesen rossz érzés volt kívülről nézni az első fordulókat, de az öltözőben mindenki többet akar és fejlődni szeretne. Ha ezek a dolgok a helyükre kerülnek, akkor fokozatosan egyre jobbak lehetünk.” – elemezte a helyzetet Mohl Dávid.

Az biztos, hogy egy győzelem megnyugtatná a csapatot, ugyanakkor könnyen ördögi körbe kerülhet a gárda, ugyanis minél tovább tart a veretlenségi széria, annál nagyobb lehet a feszültség a játékosokban, ami viszont a jó teljesítmény egyik ellensége.

„Tavaly is volt rajtunk nyomás a szezon elején, ez most is így van. Mindenre gyógyír lenne egy győzelem, és bízom benne, hogy utána el fogunk indulni. Egy kis türelemre van még szükségünk, hiszen új a stáb, sok az új játékos. Harciasságban, hozzáállásban több kell és lehet, hogy egy harcos, küzdelmes 1:0 is lendületet ad és akkor el tudunk indulni.” – mondta el Germán Tamás.

A Szeged-Csanád GA vasárnap 19 órától a Budaörs csapatát fogadja a Szent Gellért Fórumban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb