Közélet

Szeptember 15-ig lehet kérelmezni a 10 ezer forintos beiskolázási támogatást Szegeden

Szeptember 15-ig lehet kérelmezni a 10 ezer forintos beiskolázási támogatást. Eddig közel hatezer szegedi lakhelyű, általános iskolás gyermekkel rendelkező család igényelte a pénzt, amit először tavaly lehetett megpályázni.

Az önkormányzat által meghirdetett pályázatra már 2019-ben nagy volt az érdeklődés és nincs ez másként most sem. Tavaly a 11 ezer jogosult közül, csaknem 10 ezren meg is kapták a beiskolázásra szánt összeget, amire egyébként összesen 100 millió forint van elkülönítve 2020-ban is. Az igénylésre online kerülhet sor, ügyfélkapun keresztül.

Akiknek erre azonban nincs lehetőségük azok a kitölteni kívánt nyomtatványokat az önkormányzat weboldaláról letölthetik, kinyomtathatják és az adatokkal ellátva, személyesen is leadhatják azt, az ügyfélszolgálati irodában. Az első kifizetésekre már sor került augusztus 10-én. A 10 ezer forintos támogatást pedig információink szerint azóta is folyamatosan utalják, mindeközben pedig a beérkező kérelmek elbírálásán is dolgoznak az illetékesek.

Fontos: a támogatást  azok a diákok is megkaphatják akik nem szegedi iskolába járnak, de itt van az állandó lakhelyük és életvitelszerűen a városban élnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb