Sport

Elkél az erősítés: korábbi NB1-es védőt igazolt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Az infrastruktúra, a célok és a szurkolók miatt mondott könnyen igent Szilvási Péter a Szeged-Csanád Grosics Akadémia hívására. A magyar élvonalban és a német másodosztályban is játszott, Gyirmóton pedig csapatkapitány volt a rutinos védő, akinek elsődleges feladata a védelem stabilizálása lesz. Szilvási Péterrel három éves szerződést kötött a szegedi labdarúgócsapat.

A 26 éves játékos Nyíregyházán kezdte el rúgni a bőrt, de már gimnazistaként már a Honvéd akadémiájára került, ahol három év után, 18 éves korában a német másodosztályban szereplő Greuter Fürth együtteséhez írt alá, ahol a második keret tagja volt három évig.

Németországból Debrecenbe tért vissza, ahol egy félévre kölcsönadták a Mezőkövesdnek, ahol sikeresen kivívták az első osztályba jutást. A következő állomás Gyirmót volt, ahol másfél éven át minden mérkőzésen pályára lépett és csapatkapitánya is volt a győri klubnak.

“Számomra fontos, hogy igazi futball hangulatban játszhassak és ehhez Szegeden minden adott. Az infrastruktúra, a távlati elképzelések, a klub filozófiája is szimpatikus. Remélem, tudok majd segíteni a közös célok elérésében!” – foglalta össze elvárásait a kék-feketék legújabb játékosa.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb