Közélet

Kamerák, kukák, polgárőrség – újabb fejlemények a Gergő Liget ügyében

“Elkezdődött valami! Valami egészen fantasztikus dolog, amit közös erővel sikerült elérni” – írta a hétfő esti Gergő Liget fórumot követő beszámolójában Hegedűs György szervező. Csupa pozitív hír következik: egyesületet hoznak létre a kirándulóhely megmentésére, kukákra és vadkamerákra ruháznak be, beszáll a polgárőrség is.

A GERGŐ LIGET GATE – RÖVID ÖSSZEGZÉS AZ EDDIGIEKRŐL

Farkas András alapító még augusztus 11-én este jelentette be, hogy megszünteti Szeged legnépszerűbb, egyben legszebb kirándulóhelyét, az újszegedi Gergő Ligetet. “Ez egy drogos, alkoholos, zajos kupleráj lett esténként, hatóságilag jóváhagyva” – mondta az ismert szegedi, aki anno az unokájáról nevezte el, majd 20 éven át teljesen önerőből, önkormányzati segítség nélkül tartotta fent a helyet. A hír hallatán fél Szeged megmozdult, önkéntes takarításokat szerveztek, ígéretet tett a segítségnyújtásra a városvezetés és lehetséges üzemeltetőként bejelentkezett (a Szeged365.hu-n keresztül) Jakab “Használtautós” Guszti is.

Idő közben a probléma fő forrásai, az esti dorbézolók is eltűntek:

Az augusztus 20-i hosszú hétvége előtt pedig maga Farkas András is pozitívan számolt be portálunknak a fejleményekről:

EZ TÖRTÉNT A HÉTFŐ ESTI LAKOSSÁGI FÓRUMON

Vasárnap egy újabb kiadós, társadalmi szervezésű, önkéntes nagytakarítás várt a ligetre, majd jöhetett a hétfő esti lakossági fórum, melyen többek között az alapító Farkas András, az ügybe beszálló Jakab Gusztáv és a szegedi polgárőrök is részt vettek.

A szervező Hegedűs György összegzése következik, a Rotary Tanösvény csoportból:

  • Jakab Gusztáv jelezte, hogy egy, a tanösvény felügyeletét átvevő egyesület alapításán dolgoznak Farkas András bevonásával.
  • A területre kukákat fognak kihelyezni, amelyeket az egyesület fog kezelni, az ott keletkező szemetet rendszeresen fogják üríteni, elszállítani.
  • Vadkamerákat telepítenek, amelyek a kitett táblákkal együtt (“Kamerával őrzött terület”) visszatartó erejű lehet az oda tévedő vandálokkal, drogosokkal szemben.
  • Gusztáv jelezte továbbá, hogy rendszeresíteni szeretnék a civil támogatású szemétszedéseket.
  • A polgárőrség képviselete ígéretet tett, hogy a megbeszélt időpontokban (amit most itt szándékosan nem jelölünk meg) kint lesznek és segítenek a rend fenntartásában.
  • A környékbeli lakók összefogást és napi szintű felügyeletet hirdettek, amely segítségével megelőzhetőek a rongálások, vandálkodások.

Így áll tehát a Gergő Liget – Rotary Tanösvény ügye, 2020. augusztus 25-én reggel. Amint újabb fejlemény történik, azonnal jövünk vele. Le a kalappal a helyzet megoldásán önkéntesen, tiszta szívvel dolgozó szegediek előtt!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb