Közélet

Balhés kilakoltatás Szegeden: utcára került az egykori boncmester

A sajtófigyelem és az ellentmondásos helyzet dacára a szegedi önkormányzat ingatlankezelő cége kedden kilakoltatta a gyógyíthatatlan szívbeteg Király Imrét és mélyszegénységben élő családját – írja a 168óra, a lap értesülései szerint példát statuálhattak velük. Az egykori szegedi boncmester az utcára került a nagykorú fiával együtt, a lánya és felesége a rokonoknál húzza meg magát.

A tegnapi kilakoltatás, fotó: 168óra. A családfő feleségét és kiskorú kislányát rokonokhoz menekítette még a tortúra előtt. A szívbeteg, rokkantnyugdíjas apa és nagykorú fia azonban utcára került.

KÉT ÉVTIZEDES KÁLVÁRIA ÁLL AZ EGYKORI SZEGEDI BONCMESTER MÖGÖTT

Az egykori boncmester tartozása két évtizedre nyúlik vissza, ekkor állapították meg gyógyíthatatlan szívbetegségét és vesztette el jól fizető állását. A milliós nagyságrendet meghaladó tőketartozás az ezt követő években gyűlt össze. Király Imre megállapodást kötött az IKV-val az adósság törlesztésére, elmondása szerint azonban hiába fizetett be eddig a kasszába kisebb-nagyobb összegeket, adóssága még nőtt is, mert az önkormányzati cég büntetőkamatokat is tett a tőketartozásra. 

Ezt az IKV-nál sem cáfolták a 168 óra megkeresésére, sőt, azt is elismerték, hogy alternatív lakhatási módot sem ajánlottak fel a bajba jutott családnak.

Az egykori boncmester tartozása két évtizedre nyúlik vissza, ekkor állapították meg gyógyíthatatlan szívbetegségét és vesztette el jól fizető állását.

A kilakoltatás jogszerűségét nem vonta kétségbe az érintett, azt azonban a család és a jogászuk is furcsának tartotta, miért volt ez most ennyire sietős. Az IKV a helyszínen lévő jogügyi igazgatója erre csak annyit mondott: „ez egy végrehajtó folyamat” eredménye.

UTCÁRA KERÜLT A CSALÁDFŐ ÉS NAGYKORÚ FIA

Legutoljára májusban akarta az IKV kilakoltatni a Király családot, miután azonban a lap felhívta a figyelmet az akkor érvényes kilakoltatási moratóriumra, az önkormányzati cég elállt a tervétől. Most viszont utcára tették őket: a kilakoltatási akció kedd reggeltől késő délutánig zajlott. A családfő feleségét és kiskorú kislányát rokonokhoz menekítette még a tortúra előtt. A szívbeteg, rokkantnyugdíjas apa és nagykorú fia azonban utcára került – írja a 168óra. A család védelmére kelő jogászt a rendőrök hozták ki a lakásból. A család kifogással élt a végrehajtás ellen. 

MEGSZÓLALT AZ IKV

Kis Antónia, az IKV igazgatósági csoportvezetője a lap megkeresésére azt nyilatkozta, az IKV Zrt-nek nincs tudomása olyan végrehajtási eljárásról, amely során perköltség jogcímén pénzlevonás történne Király Imre járandóságaiból. Mint közleményében írta, „20 évnyi megértés, halogatás, az ígéretek sorozatos megszegését követően az IKV-nak nem maradt más választása, mint a bérbeadói jogok érvényesítése.”

Forrás és fotók: 168óra

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb