Kikapcs

Szeged 365 Cinema: földbe döngöl a 2021-es The Batman első előzetese

A maximális biztonságot szem előtt tartva rendezték meg augusztus 22-én a DC FanDOme-ot, a DC Comics online közönségtalálkozóját, amire 22 millió néző volt kíváncsi. Az eseményen Zack Snyder puffogott egy sort az Igazság Ligája rendezői változatáról, de a show-t elvitte előle Matt Reeves, aki nemcsak infókkal, hanem egy előzetessel is meglepte a rajongókat a legújabb Batman filmről.

Bár a The Batman forgatásai a koronavírus miatt leálltak, és a jelenetek harmadát sikerült csak felvenni, összejött már annyi képsor, amely alapján egy hátborzongatóan jó előzetest szállítottak a rajongóknak. A Cloverfielddel és az Engedj be! remake-kel, valamint két Majmok bolygója epizóddal ismertté vált író-rendező, Matt Reeves elmondta, hogy nem eredettörténetet dolgoznak fel, hanem egy olyan krimi középpontjába állítják Gotham hősét, amely a Kínai negyedből táplálkozik.

Nemcsak az lesz érdekes, hogy vajon Robert Pattinson jó Batman lesz-e, hanem hogy Colin Farrell Pingvinként, Paul Dano Rébuszként lép be a történetbe, amelyben feltűnik Macskanő és természetesen Gordon felügyelő is. Izgalmas megközelítés az is, hogy Reeves Batmant nem szuperhősként kezeli, hanem akként, ami a karakter eredetileg is volt: a világ egyik legjobb nyomozójaként.

FÖLDHÖZRAGADT, BRUTÁLIS IGAZSÁGOSZTÓ

A képsorokat látva Batman nem a gótikus városban sertepertélő hős, mint volt az a Tim Burton-féle verzióban, és nem is az a neonpojáca, akivé Joel Schumacher varázsolta. Reeves világához képest Nolan Sötét lovagja is elrugaszkodottnak hathat, mert a rendező most a rögvalóságba rántja le a főszereplőt. A sztori szerint egy korrupcióval átszőtt gyilkosságsorozat nyomába ered a karakter, a szálak pedig egészen a Wayne családig vezetnek majd. Az is kiderült, hogy Batman még pályája elején van, mindössze 2 év telt el azóta, hogy először magára húzta az álarcot, épp emiatt még elég kiszámíthatatlan a viselkedése.

A film 2021-ben érkezik majd mozikba.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb