Sport

Korábbi szövetségi kapitány lett a Szegedi RSE szakmai igazgatója

A Szegedi Röplabda Sportegyesület sajtótájékoztatón jelentette be: a magyar női röplabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Jan De Brandt lett a klub szakmai igazgatója.

A Szeged Étteremben rendezett sajtóeseményen Varga Tamás klubelnök jelentette be a hírt, hozzátéve: régi vágya volt a klubnak, hogy értékes nemzetközi tapasztalattal rendelkező tréner irányítsa a szakmai munkát. Dávid Tibor, az SZRSE ügyvezető elnök-helyettese elárulta: Jan De Brandt olyan szakmai elveket vall, amelyeket az egyesület is képvisel, így a személyes találkozók során folyamatosan alakult ki egy közös szakmai koncepció terve, amelynek megvalósítását izgatottan várják.

Jan De Brandt röplabdázóként 350 alkalommal képviselte Belgiumot a férfi válogatottal. Az elmúlt 26 évben már nyolc európai országban dolgozott klubedzőként és szövetségi kapitányként. Legnagyobb sikereit a Fenerbahcéval érte el, 2010-ben a női Bajnokok Ligájában ezüstérmes volt. Hazánk női nemzeti együttesével óriási sikereket ért el, hiszen vezetésével a csapat kétszer is kijutott az Európa-bajnokságra, illetve 2015-ben megnyerte az Európa-ligát.

Két éve ismerkedtem meg a szegedi stábbal. Szívélyes fogadtatásban részesültem, és rögtön éreztem, hogy a röplabda iránti elkötelezettségünk és filozófiánk nagyon hasonló. Megtisztelő számomra, hogy a klub felkért szakmai igazgatónak! Nagyobb kluboktól is kaptam rendkívüli ajánlatokat, de a fiatalok tanítása iránti szenvedélyemnél nincs fontosabb, és ezt egy fantasztikus helyen tehetem meg” – mondta el a 61 éves szakember.

Jan De Brandt jelenleg az osztrák női röplabda-válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozik. Erről elmondta: a két feladat a tervek szerint nem akadályozza egymást, hiszen alap esetben Szegeden minden szezonban ősztől tavaszig dolgozik, míg a válogatottnál főként nyáron lesz feladata. 

A belga szaktekintély néhány hete már Szegedre költözött, azóta minden nap ellátogatott a Lila iskolában tartott edzésekre, így már vannak benyomásai a Tisza-parti város életéről is. – Szeged gyönyörű! A Dóm különösen tetszik, de a hangulat, az emberek, a parkok, a folyó, az éttermek, a kávézók és a fagyizók mind lenyűgöztek. Csodálatos a napfény városában élni! – dicsérte új állomását Jan De Brandt. 

Forrás és fotók: Kocsis Alíz, Szegedi Röplabda Sportegyesület

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb