Szegedi Arcok

Több, mint 15 ezer ember látta a Szegedi Szabadtéri Játékok 2020-as évadát, exkluzív interjú Herczeg Tamással és Harangozó Gyulával

Több, mint 15 ezer ember volt kíváncsi a Szegedi Szabadtéri Játékok 2020-as évadára. Ám nem csak az idei szezon, hanem a következő is igen erős lesz, ami a felhozatalt illeti. A közel 90 éves rendezvénysorozat sokszínű és színvonalas heteit Herczeg Tamás és Harnagozó Gyula ismertette. Ezt követően pedig megtudtuk azt is, mit hoz majd a jövő évad.

A Szegedi Szabadtéri Játékok vezetősége csütörtökön délelőtt összegezte a 2020-as évadot, amely a koronavírus-járványra való tekintettel rendkívülinek minősült, ennek ellenére elmondásuk szerint az érdeklődés mégis óriási volt. Több, mint 15 ezren voltak kíváncsiak ugyanis arra a 16 estére, amikor is az ország legkiemelkedőbb színészei bírtokba vették az Újszegedi Szabadtéri Színpadot, illetve a Dóm teret.

Az eseménysorozat közel 60 éve arat töretlen sikert nem csak szegedi, hanem országos viszonylatban. Ezt bizonyítja az is, hogy a világjárvány idején bemutatott előadások mindegyike hatalmas népszerűségnek örvendett és biztonságos körülmények között lezajlott. És bár a rendkívüli helyzet igényelt némi változtatást a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetősége kiállta a próbát. Sőt, több színdarabot ingyenessé tette, a fizetősek közül pedig akadt olyan, amelyek bevételének az 50%-át a szegedi szállodáknak ajándékozta.

Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetője illetve Harangozó Gyula, művészeti vezető minek után összegezte az elmúlt néhány hetet ismertette a 2021-es évadot, amely a tervek szerint július 2-án veszi kezdetét abban az esetben, ha ehhez minden körülmény a megfelelő módon adva lesz. A 90. születésnapját ünneplő rendezvénysorozat keretében ezúttal három előadást mutatnak be az Újszegedi Szabadtéri Színpadon és öt műsort tűztek ki a Dóm térre.

ÚJSZEGEDI SZABADTÉRI SZÍNPAD 2021:

Az Erkel Színház méretű, szabadtéri színpadot elsőként egy slágeropera teszi hangossá, ez lesz Verdi Traviátája július 16-án és 17-én, majd jön augusztus 6-án és 7-én a Scapin furfangjai, ami egy közismert Moliére-komédia és a repertoárt a már 2020-ban is szeretettel fogadott mesebalett, a Hófehérke és a hét törpe zárja augusztus 20-án és 21-én.

DÓM TÉR 2021:

Július 2-án a Jézus Krisztus Szupersztárt nézheti meg a nagyérdemű, ezt egyébként összesen öt alkalommal láthatják majd a szegediek, ezt követi 23-án és 24-én a Sok hűhó a semmiért, ezután jön az Apáca Show július 30-án, 31-én és augusztus 1-jén. Zárásképp pedig a West Side Story-t tekinthetik meg az érdeklődők, ami augusztus 13-tól összesen hat estén nyűgözi majd le a közönséget.

A rendezvény vezetője kiemelte, a jegyek 25%-a már most gazdára talált. Emellett elmondta azt is, hogy a jubileumi ünnepségre új arculattal rukkolnak majd elő, illetve az is lehet, hogy a megszokott eseménysorozat kezdete előtt apróbb meglepetésekkel is megjutalmazzák a szegedieket.

Az előadások sora azonban még nem teljesen ért véget, ugyanis a Szegedi Szabadtéri Játékok lehetőséget biztosít arra, hogy a különböző fellépések és események az Újszegedi Szabadtéri Színpadon addig, amíg az idő is engedi, megtartásra kerüljenek. A pandémia ugyanis bebizonyította: a szabadtéri színház a nehéz helyzetekben is egészséges körülmények között nyújt lehetőséget a minőségi kultúra fogyasztásához.

A Napfény Városában szeptember 28-án a Dumaszínház stand up mestere, Kovács Péter András szórakoztatja majd a jó népet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb