Sport

Sima győzelmet aratott első NB I-es meccsén a MOL-Pick Szeged

Ez már “élesben” volt: magabiztos, 39-22-es győzelemmel húzta be a MOL-Pick Szeged a 2020-2021-es NB I-es szezon első két pontját. 180 nappal a legutóbbi bajnoki meccsük után az Orosháza otthonában taroltak a Kékek.

Orosházi FKSE-LINAMAR–MOL-PICK SZEGED 22–39 (11–17)
K&H férfi kézilabda liga, Orosháza, 300 néző. Vezette: Horváth, Kocsis-Sajti.
Orosháza: Özmusul 1 – Kiss 1, Peskov 2, Tóth 4,  Lele 1, Ushal 3, Németh 3/1. Csere: Majdán (kapus), Kancel, Sakic 1, Döme 5, Lászlai 1, Pásztor. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Radivojevics 5/3, Henigman 5, Bánhidi 3, Källman 4, Bodó 2, Bombac 2. Csere: Mikler (kapus), Kaspárek 5, Canellas 3/2, Mackovsek 4, Gaber 1, Zsitnyikov 2, Kecskés 1, Rea, Rosta 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc
Hétméteres: 2/1, ill. 6/5

Süli Róbert sajtófőnök tudósítása a meccsről:

180 nap. Ennyi telt el az utolsó NB I-es meccsünk óta. Azóta nem léptünk pályára a K&H férfi kézilabda ligában. Utoljára március 6-án a Mezőkövesd otthonában szerepeltünk, és nyertünk 39-26-ra. 180 napja az utolsó gólunkat Stanislav Kaspárek szerezte.

Most az elsőt viszont Bánhidi Bence. De ne rohanjunk ennyire előre. Első bajnokinkat – a 6. fordulóból előrehozott meccs volt – az Orosháza otthonában vívtuk a 2020-2021-es szezonban. Mario Sostaric, Luka Stepancic és Stefán Sigurmannsson sérülés miatt hiányzott, így a fiatal, utánpótlás-válogatott Rea Barnabás került be a keretbe. A csapatot közel 20 szurkoló köszöntötte a Biológiai Kutatóintézet előtt. Lengtek a zászlók, a sálak, kék füstben haladt el a busz. Köszönjük! Nagyszerű érzés volt megtapasztalni, látni ezt. Egy kis szegedi mag is bejutott a meccsre: „Sziasztok!” – köszönt nekik mosolyogva Bodó Ricsi.

Mirko Alilovic bravúrjával indult a bajnoki. A 3. percben már 2-0-ra léptünk el. Bogdan Radivojevics robogott, második ziccerét is értékesítette, az 5. percben 0-3 állt az eredményjelzőn. Az első Bodó-bomba után, 6-2-es szegedi vezetésnél időt is kért Djurkovic edző. Összekapta magát az Orosháza – hét a hat elleni játékra álltak át -, 7-5-re zárkóztak fel. Jött előbb Bodó, majd Bombac, máris 9-5 lett ide. A lendület pedig egyre nagyobb lett, a 20. percben már 11-5 volt a javunkra. Elég volt néhány elrontott helyzet, máris faragott a hátrányából a Békés megyei alakulat, 8-12. Jött is Pastor mester időkérése. A 29. percben a Borut Mackovsek is megszerezte első szegedi NB I-es gólját, majd még egyszer beköszönt, így 30 perc után 17-11-re vezettünk.

Bánhidi-góllal indult a második félidő, majd Kaspárek is bevette a török válogatott Özmusul kapuját. Jól kezdtünk! A 36. percben Bogdan Radivojevics kapott piros lapot, miután egy hetesnél fejen találta a hazaiak kapusát. Egy perc múlva már tízzel léptünk meg: 22-12. Kecskés Dániel élete első meccsét játszotta az NB I-ben. Kaspi kapta el a fonalat, jöttek tőle a gólok rendesen, tapsolt is a kis szegedi mag. 27-16-os vezetésünknél időt kértek a hazaiak. A 45. percben jöhetett Rea Barnabás, klubunk saját nevelésű játékosa is, majd Kecskés megszerezte első gólját, ezek a fiatalok pillanatai voltak. Mikler Roli hetest védett, ennek köszönhetően 12 gólra duzzadt az előnyünk: 29-17, sőt az 50. percben már 15-re (32-17). A hajrában sem álltunk le, így nagy különbségű győzelemmel indítottuk az idényt: 39-22-re nyertünk.

Tudósítás: Süli Róbert, Pickhandball.hu
Fotó: Sólya Eliza

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb