Kikapcs

Lefújták a 2020-as Szegedi Repülőnapok és Légiparádét!

Derült égből villámcsapás: csütörtök reggel lefújták a 2020-as Szegedi Repülőnapok és Légiparádét, vagy, hogy vadonatúj nevén említsük, a Szeged International Airshow (SZIA) – t. A szervezők a beutazási korlátozásokkal és a hatóságok ajánlásaival indokolták a döntést.

A 3 napos fesztivál (amely mára Magyarország legnagyobb repülős eseményévé nőtte ki magát) sokáig úgy volt, hogy egyedüli szegedi nagyrendezvényként “éli túl” a járványhelyzet okozta korlátozásokat, július 30-án még optimistán nyilatkozta portálunknak Majó-Petri Zoltán főszervező, hogy megtartják az eseményt:

A sors közbeszólt, viszont öröm az ürömben, hogy Szeged így sem marad 100%-ig repülős rendezvény nélkül, a szervezők éppen azon dolgoznak, hogy szeptember 12-én a Nemzetközi Hőlégballon verseny, a 4. Közép-Európa Kupa és az Elő-Európai Bajnokság keretein belül egy nagyszabású repülős produkciókkal egybekötött megnyitóval ajándékozzák meg a szegedieket a Huszár Mátyás rakparton. Ezek feltétele természetesen a hatóságok engedélye, tehát még semmi sem biztos. A hőlégballon verseny egyébként attól is különleges, hogy egész Európában egyedül Szegeden tartanak ilyesmit az idén ősszel, Pélhegyi Zoltán főszervezővel az alábbi cikkünkben készítettünk interjút:

Fontos: a megvásárolt jegyeket természetesen – akárcsak a SZIN vagy más lefújt rendezvények esetében – itt is visszatérítik a szervezők.

  • Ha online vetted: automatikusan visszautalják az összeget a bankszámlaszámodra
  • Ha készpénzben fizettél érte: az SZKT ügyfélszolgálati irodájába kell beugranod, ahol a jegyért cserében visszaváltják a pénzed

A SZIA – Szeged International Airshow szervezői ma reggeli közleményét változtatás nélkül közöljük:

“Magyarország Kormánya által hozott beutazási korlátozások valamint a hatóságok javaslata alapján, fájó szívvel kell leírnunk de az idei évben nem fogja egyetlen repülő sem megfesteni az eget a szegedi repülőtéren, elmarad a 3 napos Szeged International Airshow. Az elmúlt öt évben rengeteg közös élményt éltünk át együtt, veletek együtt nőttünk fel nemzetközivé és lettünk Magyarország leglátogatottabb repülős rendezvénye. Köszönjük ezt nektek, találkozunk 2021-ben. A már megvásárolt elővételes bérletek automatikusan visszautalásra kerülnek az eredeti tranzakciónál használt bankszámlára a személyesen vásárolt bérletek pedig visszaválthatóak az SZKT ügyfélszolgálati irodájában. Jó hír: nem maradhat repülős rendezvény nélkül Szeged és a mi szeretett közönségünk, ezért dolgozunk rajta hogy szeptember 12-én a Nemzetközi Hőlégballon verseny, a 4. Közép-Európa Kupa és az Elő-Európai Bajnokság keretein belül egy nagyszabású repülős produkciókkal egybekötött megnyitóval ajándékozzunk meg benneteket a Huszár Mátyás rakparton! Részletek kapcsán türelmeteket kérjük!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb