Kikapcs

Igazi kuriózum Szegeden: ma kezdődik az első Szegedi Vízi Színház

Ingyenes ifjúsági programokkal indul ma 18 órakor az első Szegedi Vízi Színház, a Szegedi Pinceszínház szervezésében. A szerencsések már a tegnapi 0. napon betekinthettek a folyóparti színház előadásaiba, de akik még nem tették meg, azokat ma zenés mesejáték, és bábszínház várja eddig soha nem látott impozáns környezetben az egyedülálló hangulatú Tisza partján.

Kancsár Orsolya, a rendezvény főszervezője a Szeged365.hu-nak arról számolt be, hogy már most a kezdetén hatalmas érdeklődés övezi az eseményt, úgy tűnik, teltház lesz valamennyi előadáson, sőt, még plusz előadásokat is be kellett tervezniük, hogy mindenki részt vehessen a Tisza parti eseményen.

Kancsár Orsolya – Fotó forrása: Panoráma Fotó

A színpadon az elkövetkezendő egy hétben bemutatják Szabó Magda nagy sikerű regényéből készült színdarabot, az Abigélt, melynek különlegessége, hogy a Matulás lányokat az eredetiség kedvéért valóban 14-15 éves lányok fogják játszani. A darab iránt hatalmas az érdeklődés, összesen 17 iskola jelentkezett 800 fővel, hogy szeretnék megtekinteni a legendás darabot.

https://www.facebook.com/szegedipinceszinhazoldal/videos/313762929903875

Szintén teltházasnak ígérkezik Vecsei H. Miklós és Szabó Balázs előadásában a Pilinszky est, ahol a korábban a rendkívüli járványhelyzet miatt elmaradt Szívárnyék című darabot mutatják be az alkotók.

A színvonalas ifjúsági rendezvénysorozatról, és arról, miért éppen a Tisza partján valósul meg, Kancsár Orsolya mesélt nekünk, hallgassátok meg!

A részletes programot pedig itt olvashatjátok:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb