Mindenmás

Napi pakk, szombat: gumikacsák a Tiszán, jó idő lesz ma, indul a Nemzeti Színház új évada

Közeledik egy hidegfront, de ma még jó idő lesz, kezdetét veszi a színházi évad, és ma tartják a Rotary gumikacsaversenyét is a Tiszán. Eljött a szombat, mi pedig már össze is készítettük neked a legérdekesebb mai infókat.

NE FELEJTSD EL FELKÖSZÖNTENI A SZEGEDI NÉVNAPOSOKAT
Viktor, Lőrinc, Albert, Alpár, Jusztin, Romulusz, Tárkány, Viktorina

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 189 éve látta meg a napvilágot Victorien Sardou francia író, drámaíró. Puccini Tosca című operáját az ő drámája ihlette.
  • 115 éve Budapesten megszületett Arthur Koestler regény- és újságíró, társadalomfilozófus, polihisztor.
  • 83 éve született Vágó Nelly, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas jelmeztervező, kiváló művész.
  • 80. születésnapját ünnepli Raquel Welch amerikai színésznő, modell, az 1960-as, 70-es évek egyik szex-szimbóluma.
  • Ma lenne 74 éves Zanzibarban (Tanzánia) Freddie Mercury angol rock-énekes, a Queen együttes tagja. Eredeti nevén: Faroukh Bulsara Mercury. A botrányairól is közismertté vált sztár-énekes iráni származású volt: családjával az indiai Bombay-n át került Londonba, ahol először grafikusművészi diplomát szerzett. Hírnevét az 1975-ben kiadott “One Night at the Opera” című nagylemezzel és az azon szereplő”Bohemian Rapsody” című dallal alapozta meg.
  • 69 éves Pataki Ági modell, producer. Pataki Ágnes volt a Fabulon – A Richter Gedeon Nyrt. kozmetikuma – reklámarca mintegy két évtizeden át. Ő volt az első magyar szupermodell.

MA MÉG JÓ IDŐ LESZ

Szombaton folytatódik a napos, száraz idő, legfeljebb fátyolfelhők zavarhatják meg a délutáni napsütést. A csúcshőmérséklet 26 és 30 fok között alakul, csapadékkal nem kell számolnunk Szegeden.

INDUL A SZÍNHÁZI ÉVAD

Kezdetét veszi az évad a Szegedi Nemzeti Színházban. Az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozóknak a tavaszi veszélyhelyzet idején nyújtott munkájukat megköszönő gálával indul az új idény szombaton.

SZÍVBETEG GYEREKEKÉRT ÚSZNAK A GUMIKACSÁK

5000 sárga kis gumikacsa áll rajtvonalhoz a Tiszán ma, hogy kiderüljön, melyikük a leggyorsabb úszó. A jótékonysági rendezvény ebben az évben is, a tavalyihoz hasonlóan szívbeteg gyermekek életmentő műtétjét támogatja a Gift of Life programon keresztül.

Fotó forrása: Rotary Kacsaverseny Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb