Kikapcs

Jön a Szegedi Nemzeti Színház nyitó estje, a Szegedi Kortárs Balettel

Kezdetét veszi az évad a Szegedi Nemzeti Színházban. Az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozóknak a tavaszi veszélyhelyzet idején nyújtott munkájukat megköszönő gálával indul az új évad szombaton, 19:00 órakor Szegeden. A gálaestet Menczel Andrea színművész moderálja, zongorán az operatagozat új zenei vezetője, Dinyés Dániel kíséri majd.

Barnák László főigazgató az évadnyitó társulati ülésen elmondta, hogy a Köszönjük Magyarország! Köszönjük Szeged! című esten többségében idén a színházhoz szerződött művészek lépnek föl, Toronykőy Attila rendezésében. A 80 perces gálaesten nem csak a tánckarhoz és az énekkarhoz most csatlakozók, hanem a Szegedi Kortárs Balett újdonsült művészei is csatlakoznak. Ilyen többek között Marie Vilette, Heim Boglárka, Nyeste Adrienn, Liszkai Zsófia, Mészáros Fanni és Hudacsek Hanna is. Sőt, az eseményen vendégeskedik majd Hege Veronika egyetemi hallgató is.

A Szegedi Nemzeti Színház társulathoz Tánczos Adrienn, Ágoston Péter, Károlyi Krisztián, Krausz Gergő és Szaszák Zsolt érkezik. Mellettük az operatagozat két új magánénekese, Cseh Antal és Máté Bea is fellép. A darabban opera és operett részlet, musical, ária és vers, valamint kortárs balett is helyet kap.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb