Kikapcs

Szeged365 kikapcs: remek családi programokat tartogat a szombat

Gumikacsák úsznak kora délután a Tiszán, bográcsokban fő a gulyás a Partfürdőn, és ma újra látogatható az Öreg Hölgy, és születésnapját ünnepli az Ópusztaszeri Emlékpark. Használd ki a hétvégét, fogd kézen a családot, és élvezzétek közösen a napsütést kedvenc városunkban, Szegeden!

Rotary kacsaverseny a Tiszán

Akiket hajt a versenyszellem, és emellett még szeretnének a beteg gyerekeken is segíteni, délután 14 órakor ott a helyük az újszegedi Partfürdő tiszai szakaszán, ahonnan elrajtol az V. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Verseny. A befolyt összegből a szegedi Gyermekklinika kis betegeit, és a határon túli magyar szívbeteg gyermekek életmentő műtéteit, – melyeket a szegedi Gyermekklinikán végeznek el -, támogatják a szervezők.

Fotó forrása: Rotary Kacsaverseny Facebook oldala

Látogatható a Szent István téri víztorony

Az Öreg Hölgy ma a legidősebb, működő, vasbeton víztorony Magyarországon.
A víztoronyban a csodálatos mérnöki alkotás szépségein túl a szikvíz készítésével, a fizika történetével kapcsolatos kiállítások, festmények, rajzok, fotók, fotográfiák tekinthetők meg, a kilátószinten pedig Szeged panorámájában gyönyörködhetünk 10-16 óra között.

Gulyásfőzés a Partfürdőn

Amennyiben kedved szottyant ebben a kellemes kis késő nyári időben megforgatni még egyszer a bográcsot, mindenképp ott a helyed Szeged első Gulyásfesztiválján és főzőversenyén! A friss levegő, a kellemes környezet, a jó társaság és hangulat garantált. Az ízekben gazdag napnak a Graden Stég ad otthont reggeltől estig.

Ötvenedik születésnapját ünnepli az Ópusztaszeri Emlékpark

Ötven évvel ezelőtt, 1970. április 29-én döntött egy emlékbizottság arról, hogy történeti parkot létrehozva mutatják be Szer egyedülálló kulturális örökségét. Az évforduló alkalmából tablók, történeti relikviák, régészeti leletek, fotók, térképmásolatok segítségével mutatják be az emlékpark történetét és Szer hagyományait egy tegnap megnyílt kiállításon.

Belvárosi Séta

A Tourinform iroda által szervezett sétán bejárják majd a Széchenyi teret, bemutatják a Városházát, a Sóhajok hídját, és azt is meg lehet tudni, miért Kossuth Lajos szobra áll a Klauzál téren, és kiről-miről kapta a nevét a Kárász utca. Arra is fény derül, miért áll a szegedi vár maradványa az utca szintjénél két méterrel mélyebben, mióta nézi merengve Erzsébet királyné a színházat, mikor szólal meg Dankó Pista márvány hegedűje, és mi az a fogadalom, amelyből a szegedi Dóm megszületett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb