Mindenmás

Napi pakk, vasárnap: kitart a jó idő Szegeden, segítünk tortát sütni, öleld meg a nagyidat

Ilyen is van: ma ünnepeljük a nagyszülők világnapját! Ma még kitart a jó idő, érdemes lesz szabadtéren tölteni a kellemes napokat, délelőtt még egy csodás tortareceptet is hozunk neked. Kezdődjön jól a vasárnapod a Szeged365-tel!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON

Zakariás, Beáta, Csanád, Ida, Zakária – Boldog névnapot kívánunk!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Szeptember első vasárnapja a nagyszülők világnapja.
  • 151 éve megszületett Felix Salten magyar származású osztrák író, a “Bambi” szerzője.
  • 88 éve született Paláncz Ferenc Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház örökös tagja
  • 77 éves Roger Waters, énekes, basszusgitáros, zeneszerző. Leginkább a Pink Floyd tagjaként ismert; 1965-től a zenekar basszusgitárosa, 1968-tól pedig fő dalszerzője és egyik énekese volt. 1985-ös kiválását követően meglehetősen sikeres szólókarriert kezdett, melynek eredménye három stúdióalbum és az egyik legnagyobb koncert a rock történetében, a The Wall berlini előadása 1990-ben.
  • 61 éve eladták az első Barbie-babát.
  • 44. születésnapját ünnepli Bagi Iván előadóművész, humorista, író,költő.
  • 24 éve II. János Pál pápa megkezdte kétnapos magyarországi látogatását. 1996-ban Pannonhalmát és Győrt kereste fel. II. János Pál Pápa már másodszor látogatott Magyarországra, először 1991-ben járt itt.

NYÁRIAS IDŐ LESZ MA IS

Nem búcsúzik még a nyár a Napfény Városától, vasárnap is még kellemes időjárásban lesz részünk, napközben 30 fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála.

MEGMUTATJUK, HOGYAN KÉSZÍTS FEJEDELMI DINNYÉS CSOKITORTÁT

Vasárnap egy igazi Cukrász Workshopot hozunk el az otthonodba, ahol a Big Brother első szériájának játékosa, Szabadi István Popeye fog egy csodaszép és mesésen finom dinnye alakú tortát elkészíteni.

ÜZENJ A LABDARÚGÓ VÁLOGATOTTNAK

Ingyenesen letölthető mobilalkalmazással, az MLSZ Fan XP-vel otthonról is támogathatják a magyar labdarúgó-válogatottat a szurkolók az oroszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

VASÁRNAP TARTJÁK A SZOBORI BÚCSÚT ÓPUSZTASZEREN

Szeptember 6-án, vasárnap felidézik az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a régi Szobori búcsúk hangulatát: a környékbeliek fogatokon, kordékon, lovaskocsikon érkeznek az eseményre, és a rendezvény keretén belül átadják majd a Szer Üzenete-díjat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb