Kikapcs

Emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamot indít az SZTE Junior Akadémia

Szigorították a felsőoktatási intézményekbe történő felvételik kritériumait, ennek megfelelően 2020-tól már csak emelt szintű érettségivel lehet jelentkezni a felsőoktatási képzésekre. A felvételire készülő diákok számára a felkészülésben elengedhetetlen segítséget nyújt az SZTE Junior Akadémia, amely 100 órás emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamot indít októbertől, egyetemi támogatással.

Kiváló tanárokkal, magas színvonalon indítja őszi emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamait az SZTE Junior Akadémia. Az egyetemi egység nem titkolt célja, hogy ebben a tanévben is minél több diákot hozzásegítsen a sikeres felvételihez. 

Fotó: juniorakademia.szte.hu

A 100 órás képzések online és tantermi formában is indulnak – amennyiben a járványügyi helyzet indokolja, utóbbinál is online formában folytatódik majd az oktatás. A felkészítők matematika, magyar, történelem, angol, német, kémia, biológia, földrajz és informatika tárgyakból indulnak. A felkészítő tanfolyam díja 50.000 forint tantárgyanként, de ezt az összeget ösztöndíjként visszakapja az a hallgató, akit a képzés elvégzését követő tanévben felvesznek a Szegedi Tudományegyetem valamely karára.

Fotó: juniorakademia.szte.hu

– Az SZTE Junior Akadémia elkötelezett amellett, hogy az anyagiak ne jelenthessenek akadályt a tanulásban, ezért többek között részletfizetési lehetőséget is biztosítunk,illetve szociális alapon tandíjkedvezmény is megpályázható –mondta el Badó Attila, az SZTE Junior Akadémia elnöke.

Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója elmondta, hogy ebben a tanévben már online kurzusokat is hirdetnek, így az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek a képzésekre a hallgatók. A tanfolyamok 2020. október 5-én indulnak, a jelentkezési határidő szeptember 25-e.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb