Közélet

Koronavírus: Az egészségügy felkészült a koronavírus-járvány következő hullámának kezelésére – közölte Orbán Viktor Facebook-os videójában

Az egészségügy felkészült a koronavírus-járvány következő hullámának kezelésére – közölte szombat reggel a Facebook-ra feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

Nem béníthat meg bennünket újra a vírus – jelentette ki Orbán Viktor.
A miniszterelnök üzenetében hangsúlyozta, hogy több mint tízezer szabad kórházi ágy van, ha romlana a helyzet, a lélegeztetőkészülékek “rendben vannak”, a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre. Ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a koronavírust.   

A videóban Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a szerdai kormányülésre készítettek elő jó néhány döntést. Szeretnék kikényszeríteni, hogy azt a kevés szabályt, amelyet a maszkviselésre, a boltok látogatására, közlekedési eszközök használatára kidolgoztak, érvényesíteni is tudják.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

A miniszterelnök a pár perces üzenetben kiemelte, hogy tisztelettel kérik az embereket, hogy tartsák be ezeket a szabályokat, de ha nem tartják be, most már szankciókat is kell hozzájuk kötni.     

A kormányfő tájékoztatása szerint az iskolákat tudják üzemeltetni, három iskolát és tizenhat óvodát kellett eddig bezárni, a többi helyen az oktatás “többé-kevésbé megszokott rendben zajlik”. Hozzátette, hogy október elsejétől az iskolába belépéskor lesz kötelező testhőmérséklet-mérés is.     

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a kormány közel áll ahhoz, hogy a tesztek hatósági árát meg tudják határozni, de hogy pontosan mennyibe fog kerülni, arról a szerdai kormányülésen döntenek majd – mondta.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala – A gazdasági kabinet ülése

Elhangzott az is, hogy az influenza elleni védőoltást, amit önkéntesen lehet kérni, ingyenessé tudják tenni az egész országban. A miniszterelnök az operatív törzs ülése után a gazdasági kabinet tagjaival folytatott megbeszélést, “mert a védekezés egyik célja, hogy mentsük az emberéletet, a másik pedig, hogy megvédjük Magyarország működőképességét” – fogalmazott.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/972711966528655

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb