Mindenmás

Napi pakk, hétfő: marad a jó idő Szegeden, ma lenne 37 éves Amy Winehouse

Még mindig marad a napsütéses időjárás Szegeden, de a feltűnt a láthatáron egy közelgő hidegfront is. A reggeli kávé mellé összeállítottunk neked egy csokornyi érdekességet, hogy ez a hét is szuperül induljon a Szeged365-tel.

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Roxána, Szeréna, Ciprián, Emerita, Ildikó

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 101 éve született Ranódy László filmrendező, tanár, forgatókönyvíró, a Pacsirta és a Légy jó mindhalálig rendezője.
  • 98 éve megszületett Rozsos István kétszeres Jászai Mari-díjas színész, a Föltámadott a tenger és a Tanár úr kérem szereplője.
  • 78 éves Czakó Gábor Csaba, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas író, publicista, képzőművész.
  • 63 éves Steven Jay Russell hírhedt texasi csaló. Russell számtalanszor szökött meg a börtönből, több ezer dollárt csalt ki áldozataitól, különböző hivatalos személyeknek adva ki magát. Becenevei “Houdini” és “King Con”. IQ-ját 163-asnak mérték.
  • 39 éve megkezdték a Pink Floyd The Wall című filmjének forgatását, Bob Geldoffal a főszerepben.
  • Ma lenne 37 éves Amy Winehouse, angol énekesnő, a legtöbb lemezt eladó brit női előadó. Első albumát, a 2003-ban megjelent Frank-et Mercury-díjra jelölték. Az énekesnőnek két Ivor Novello-díjat is ítéltek, az elsőt 2004-ben, a Stronger than Me című daláért, míg a másikat 2007 májusában a 2006-os Back to Black című albuma első kislemezéért, a Rehab-ért. 2007. február 14-én BRIT díjat nyert a Legjobb női előadóművész kategóriában. 2007-ben háromszor jelölték az MTV Video Music Awardsra. Alkohol és drogfüggőséggel küzdött, 27 évesen alkoholmérgezésben hunyt el.

A HÉT ELSŐ FELÉBEN MARAD A MELEG

Hétfőn alig lesz felhő felettünk, zavartalan napsütés ígérkezik. Az északkeleti szél elsősorban az Alföldön élénkülhet meg. Délután 27-32 fok között várható a csúcshőmérséklet.

RENGETEG ÁRVA KUTYA KERÜLT A TAPPANCS TANYÁRA

A karantén feloldását követően drasztikusan megnőtt a menhelyi kutyák száma a Tappancs Tanyán. Az elmúlt két hónapban 80 elárvult kutya került be hozzájuk, ami azt mutatja, sokan még mindig átgondolatlanul döntenek egy-egy állat örökbefogadása mellett.

ISMÉT NYERTEK A FOCISTÁK

Magabiztos, 2:0 győzelemmel tértek haza a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosai a tabella 2. helyezett Szolnok otthonából. A 43. percben Jovanovic beadásából a szolnoki Kovács Olivér “varázsolt” öngólt, a 76. percben pedig Takács Tamás csavarta hálóba a labdát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb