Közélet

Napi összefoglaló: több, mint egy tucat új fertőzött a megyében, több pénz jut a kórházakra

Az elmúlt 24 órában tovább nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon, a megyében több, mint egy tucat személyt regisztráltak. Több pénz jut a kórházakra és a járóbeteg-ellátásra. Megvan kié a IV. Zsigmond Vilmos Filmfesztivál fődíja.

TÖBB, MINT EGY TUCAT ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

484 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 12 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő, 4069-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 7603 fő. 282 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

60%-AL TÖBB PÉNZ JUT A KÓRHÁZAKRA ÉS A JÁRÓBETEG-ELLÁTÁSRA

A Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány augusztus 30-án publikált elemzése szerint 2010 előtt az összes egészségügyi kiadás volumene csökkenő trendet mutatott. A 2006-os 12 616 millió euró értékről 2009-re 11 749 millió euró szintre esett. Ez 6,9 százalékos csökkenést jelent. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

DÉL-AFRIKAI OPERATŐRÉ LETT A ZSIGMOND VILMOS FILMFESZTIVÁL FŐDÍJA

Willie Nel dél-afrikai operatőr kapta a IV. Zsigmond Vilmos Filmfesztivál fődíját a Knuckle City című nagyjátékfilmért. A seregszemle elismeréseit szombaton adták át Szegeden. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

SZEGEDI RÉTEST TESZTELTÜNK

Rétes: sütőtökös-mákos, tejberizses-barackos, na meg diós-szilvás és persze az öreg meggyes, túrós, almás, ez az édesség, aminek a Napfény Városában párja nincs. Roppanós, de egyben nagyon puha, könnyed tésztába csomagolt különleges töltelékek sokasága, meghintve a hófehér porcukorral, lehetetlen ellenállni neki. A Mars téri piactól kezdve a belvároson át, 250 és 500 forint között szinte bármelyik cukrászdában kapható belőle egy szelet. Mi azonban ezúttal a legextrémebb töltelékekkel ellátottakra hajtottunk! Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

ELTŰNT EGY SZEGEDI LÁNY

Szekeres Adriennt tegnap délután a Somogyi könyvtárnál látták utoljára, azóta viszont nem elérhető, életjelet nem ad magáról, tartózkodási helye pedig ismeretlen. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb