Sport

Hivatalos: elmarad a csütörtöki kézilabda meccs a PSG ellen, a Mol-Pick Szeged 5 játékosa fertőzött (frissítve)

Az EHF hivatalosan is értesítette a Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapatát, hogy elhalasztja a szeptember 17-re kiírt, francia PSG elleni hazai Bajnokok Ligája-meccset. Az összecsapásra egy későbbi időpontban kerül sor.

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk: egy, a klub szűkebb környezetébe tartozó személynél hétfőn pozitív koronavírus tesztet regisztráltak. A fertőzöttel érintettségi kapcsolatba tartozó személyek (játékosok, stábtagok, valamint munkatársak) járványügyi elkülönítése haladéktalanul megtörtént, tesztelésükről a klub intézkedett. A felnőtt csapat teljes kerete, a stáb tagjai, valamint a velük érintkezésben lévő munkatársak jelenleg hatósági karanténban tartózkodnak.

FRISSÍTÉS:

A MOL-PICK SZEGED KÉZILABDACSAPATÁNAK ÖT JÁTÉKOSA FERTŐZÖTT (09.15. 14:43)

Az M4 Sport keddi, Sporthíradó című műsorában Szűcs Ernő Péter klubelnök elmondta, hogy megérkeztek az első tesztek eredményei, amelyek kimutatták, hogy jelenleg nem egy, hanem öt fertőzött játékosuk van. A második tesztelésre csütörtökön kerül sor. Hozzátette, nem tudják, hogy lejátszhatják-e a PSG elleni meccset a közeljövőben.

„Nem tudjuk, hogy lesz-e annyi emberünk, aki játékra alkalmas, vagy egyáltalán nem fogunk tudni mérkőzést játszani” – fogalmazott.

A Sportkórház álláspontja szerint a tünetet nem produkáló kézilabdázóknak legalább kettő, legfeljebb négy hetet, a tünetet produkálóknak pedig hat hetet kell kihagyniuk, ennyi ideig edzeniük sem szabad. Éppen ezért Szűcs Ernő Péter jelezte, nem tudja, mikor folytatódhatnak a közös gyakorlások.

Az már biztos, hogy a szegediek a szombatra tervezett, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésüket is elhalasztották, a Kielcében sorra kerülő jövő heti BL-meccs sorsa egyelőre bizonytalan.

Forrás: pickhandball.hu/m4sport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb