Sport

Liu Shaolin kálváriája az űzött koronavírussal

Néha egy olimpiai bajnokot sem kímél a COVID. A precizitásáról, elővigyázatosságáról ismeretes Liu Shaolin Sándor sem tudott megálljt parancsolni az “utazó vírusnak”: a teszt pozitív lett.

A VÁLOGATOTT ORVOSÁTÓL TUDTA MEG TEHETSÉGÜNK, HOGY ŐT IS ELÉRTE A FERTŐZÉS

A válogatott keretorvosától szembesült olimpiai bajnokunk, hogy bizony ő is épp esik át a COVID 19 jeligéjű új, de igen makacs népbetegségen. Semmilyen okot nem adott a vírus terjedésének, aki azonban “megkérdezés” nélkül, pusztán az edzésmunka keretein belül is elérte a most szokásosnál is józanabb életet élő sportolót. Gyorskorcsolyázó olimpiai bajnokunk szigorú orvosi felügyelet mellett kimért mennyiségű vizet és vitaminmennyiséget fogyaszt a karanténban, fizikai megterhelést egyáltalán nem folytathat. Az állandó edzésmunkát életformává építő Liu Shaolin kedélyeit főleg a kényszerű tétlenség borzolja, alternatívaként ugyanis a legszigorúbb egyéni felkészüléssel igyekezett versenyelőnyt építeni a világkupa – sorozat elmaradásának közepette is. Jelességünk a csapatból egyedül bírta végig eddig a határfeszegetőre nyújtott tréningeket, de a fejlődésben a csillagos ég helyett végül a fertőzés akasztotta meg.

LIU SHAOLIN A MEGPRÓBÁLTATÁS KÖZEPETTE BENNÜNKET IS BIZTAT

Vigyázzanak magukra! És vigyázzunk az idősekre! Ez átmeneti időszak, túléljük ezt is, ráadásul a fiatalok többségének erős a szervezete, vagyis jó eséllyel tünetmenetesen vészelhető át a fertőzés, de tényleg figyeljünk oda, és ne adjuk tovább a vírust másoknak!“- nyilatkozott a Nemzeti Sport hasábjain a fiatal sportoló.

KORÁBBAN ÍRTUNK LIU SHAOLIN SÁNDOR ÉS JÁSZAPÁTI PETRA SZEGEDI GYORSKORCSONYÁZÓ BALESETÉRŐL

Forrás: nemzetisport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb