Közélet

Napi összefoglaló: 1000 felett az új fertőzöttek száma az országban, 2021 elején jöhet az oltóanyag

Az elmúlt egy napban tovább nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma, 1070 esetet regisztráltak országszerte, amelyből 29-et a megyében tartanak számon. 2021 elejére elkészülhet a védőoltás és tovább szigorít a MÁV és a Volánbusz Zrt. az utazási szabályain.

1000 FELETT AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Az elmúlt 24 órában 1070 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 17 990 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 683 fő, 4391-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 12 916 fő. 404 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

2021 ELEJÉN JÖHET A VÉDŐOLTÁS

Jövő év elejére várható a koronavírus elleni oltóanyagok megjelenése a gyógyszertárakban – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) virológusa az M1 Ma reggel című műsorában – adta hírül a hirado.hu.

TOVÁBB SZIGORÍT A MÁV ÉS A VOLÁNBUSZ ZRT.

A MÁV-Start és a Volánbusz Zrt. a napokban megjelent kormányrendelet értelmében  hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot: azt már nem csak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz hordani, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága vasárnap az MTI-vel.

A SZEGEDI NOVÁK KATALIN MINDENT MEGTESZ A CSALÁDOK BIZTONSÁGÁÉRT

A kormány eddig elért családpolitikai eredményeinek megőrzése az elsődleges feladat a koronavírus-járványt kísérő világszintű gazdasági válságban – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszteri poszt jelöltje, a szegedi születésű Novák Katalin a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

DOBOGÓRA ÁLLTAK A SZEGEDI TOLLASLABDÁZÓK

Fennállása során első alkalommal nyerte meg az I. osztályú tollaslabda csapatbajnokságot a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE, amely a legutóbbi kilenc évben aranyérmes pécsieket taszította le a trónról. A mindent eldöntő összecsapáson simán diadalmaskodtak a szegediek.

SZEGEDI CSILLAGÁSZOK A VILÁG KÖRÜL

Nincs olyan szegedi, aki ne kémlelte volna már izgatottan a titkokkal teli csillagos eget a Szegedi Csillagvizsgálóban. A rejtélyek megismerése pedig nem csak a kíváncsi szemeket vonzza, hanem komoly tudományos munkának is teret ad. Sőt, nem kis büszkeséggel elmondhatjuk, hogy a szegedi csillagászok a legjobbak, akik szakmai körökben világszerte is helytállnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb