Kikapcs

Nézd online, a kanapéd kényelméből az SZTE Szabadegyetemének új előadásait

Idén online tudod megtekinteni a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Szabadegyetem szerdán kezdődő huszonhatodik szemeszterének előadásait. A változtatás a járványhelyzet miatt vált szükségessé, de azért valljuk be, nagyon komfortos az otthon kényelméből nézni, és sok hasznos információt magunkba szívni a különböző ismeretterjesztő és tudományt népszerűsítő programok segítségével.

Fotó: u-szeged.hu

Az új szemeszter 12 érdekes előadása közé napjaink legaktuálisabb témáit is beválasztották – közölte Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes. Röst Gergely az új koronavírus matematikájáról tart előadást, Széll Márta rektorhelyettes a ritka betegségek világába kalauzolja el az érdeklődőket, Csupor Dezső ahhoz nyújt segítséget, hogy a hallgatók megkülönböztessék a tudományt az áltudománytól, Janka Zoltán professzor a mentális rugalmasságról, Boros Mihály egyetemi tanár pedig a sokk és a mikrokeringés kapcsolatáról beszél.

Fotó: u-szeged.hu

Szó lesz a kínai üzleti kultúráról, az emberek pénzügyi ismereteiről éppúgy, mint a multiverzum elméletről és azt leíró geometriai modellről, illetve a 19. század második felének irodalmi életéről és intézményhálózatáról. Bencsik Péter, az SZTE történésze beszél majd Csehszlovákiáról és a trianoni békéről. Néhány héttel később szintén ezzel a korszakkal foglalkozik Ablonczy Balázs, az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatójának Magyarország összeomlásai, 1918-1921 című előadása is.

Az előadások a korábbi szemeszterekhez hasonlóan utólag is megtekinthetők az SZTE Tudásportálján.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb