Mindenmás

Súlyosbítanák két szegedi drogdíler büntetését

Két szegedi drogdíler esetében indítványozta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a rájuk kiszabott büntetés súlyosbítását, mivel azt túl enyhének találták az elkövetett bűntetthez képest.

A Szegedi Törvényszék nem jogerős döntése alapján a két szegedi férfi egyikét jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 6 év 2 hónap szabadságvesztésre és 7 év közügyektől való eltiltásra, míg társát bűnsegédként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 3 év 4 hónap szabadságvesztésre és 5 év közügyektől való eltiltásra ítélte. 

A vádirat szerint az egyik elkövető 2013 eleje óta Szeged belvárosában több személynek, köztük tizennyolc év alattiaknak értékesített marihuánát, majd 2016 -tól kezdve társának domaszéki tanyáján a kábítószer tartalmú növény saját termesztésébe kezdett. A nyomozóhatóság 2018 novemberében a tanyán összesen 98 tő kendernövényt foglalt le. A vádlottaktól a termesztés helyszínén és a lakásukon lefoglalt kábítószer hatóanyagtartalma a jelentős mennyiség alsó határát több, mint másfélszeresen meghaladta.

Fotó: shutterstock

Az ügyben a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mindkét férfi esetében túl enyhének találta az ítéletet, ezért annak súlyosbítását indítványozta: az eljárás során mindkét férfi beismerő vallomást tett. Az ügyészség az ítélet súlyosbítását kérte, míg az elkövetők védője annak enyhítéséért fellebbezett.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb