Kikapcs

Már csak 3 hely maradt, utolsó esély, hogy jelentkezz a Bánya BBQ & Blues Fesztivál szombati hamburger és oldalas versenyére!

Szeptember 26-án elstartol az első Bánya BBQ & Blues Fesztivál, ahol a BBQ mesterei meg is mérettethetik magukat a hamburger és oldalas versenyen. Siess, nehogy lecsússz a jelentkezésről, ugyanis már csak 3 hely maradt, hogy bebizonyítsd, Te készíted a legjobb BBQ-s ételt Szeged és környékén!

Füstben sütött omlós húsok, BBQ fűszerektől illatozó ínycsiklandozó falatok csábítják kóstolásra azokat, akik kilátogatnak szombaton a szőregi Monti Sándor parkban megrendezésre kerülő fesztiválra.

A fesztivál pazar programokkal várja az ínyenc kóstolókat: 20 versenyző méretteti meg magát BBQ készítésben, a hamburger és oldalas versenyen a neves szakmai zsűri előtt, akik között olyan nevek tűnnek fel, mint Németh Tamás, a füstben sütés legendája, Magyarország egyik legismertebb séfje. Sőt, a résztvevők különböző workshopokon leshetik el az igazi BBQ készítés csínját-bínját, és ha már teli a gyomor, neves blues együttesek szolgáltatják a zenét az esti bulizáshoz.

Fotó: Bánya BBQ & Blues Fesztivál Facebook oldala

Nézz bele a rendezvény részletes programjába, biztosan megtalálod benne a kedvedre valót:

Oldalas és hamburger verseny
20 csapat fogja megmérettetni magát egy szakmai zsűri előtt hamburger és oldalas kategóriában. A versenyzőknek 8-kor osztjuk ki a húsokat, így az egész napot a fesztiválon töltik. Tőlük nem fogsz tudni vásárolni (erre lesz mástól lehetőséged), de ha kedvesen szólítod meg őket és egy sört is hozol, biztos beszélgetnek veled BBQ és grill témában! 

Fotó: Bánya BBQ & Blues Fesztivál Facebook oldala

Blues koncertek 
Helyi és nemzetközi hírű blues zenekarok csapnak a húrok közé, hamisíthatatlan karcos zenével szórakoztatva a közönséget! A koncerteket csak egy blues zenéről szóló szakmai előadás és egy gitárbemutató fogja megtörni.
Zenekaraink:
Simple Blues Band
Random Blues Project
Faktor Blues Band
Bálint László
De itt lesz a magyar blues megkerülhetetlen zenekara: Borsodi Blues Collective, valamint velünk tart az ország egyik legnépszerűbb blues gitárosa: Benkő Zsolt 

Fotó: Bánya BBQ & Blues Fesztivál Facebook oldala

Gasztro workshopok
A fejtágítást a gasztro oldalon a magyar BBQ arca, Németh Tamás nyitja, majd ő is csatlakozik a Parázs Varázsa blog kerekasztalához, ahol számos helyi vendéglátos és séf fogja megosztani gondolatait szakmai kérdésekben.

Gastro-mini 
Simicz Heni egyedi és hiánypótló helyi kezdeményezését hozza el a fesztiválra, gyerek főzőiskolájával ezúttal grillbemutatót fog tartani. A legkisebbek a helyszínen is csatlakozhatnak a színpados sütögetéshez.

Fotó: Bánya BBQ & Blues Fesztivál Facebook oldala

Burger és sör
A versenyző fogásokat látva természetesen mindenkinek össze fog szaladni a nyál a szájában, de természetesen senkinek nem kell éhesen és szomjasan távoznia. A kilátogatókat az egész országot bejárt Burger Bár-hol karavánja fogja kiszolgálni, míg az italt mellé a Szent Andrási Sörfőzde fogja csapolni.

Menetrend
7.30: kapunyitás a versenyzőknek
10.00: kapunyitás a látogatóknak
11.00-12.00: GastroMini grillbemutató
12.00-14.00: Németh Tamás előadás
14.00-16.00: Parázs Varázsa kerekasztal
16.00-17.00: Faktor Blues Band
17.00-17.40: Bálint László gitárbemutató
17.40-18.40: Random Blues Project
18.40-19.20: Benkő Zsolt
19.20-19.50: Hamburger és oldalas verseny eredményhirdetés
20.00-21.00: Simple Blues Band
21.00-22.00: Borsodi Blues Collective

Forrás: Bánya BBQ & Blues Fesztivál Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb