Közélet

Zárt rendben araszolunk: 74 újabb megbetegedés mellett 7 fő hunyt el megyénkben, Botka László interjúban osztotta meg a vonatkozó járványügyi mizériákat

Kissé csillapodott a lassan elborulni látszó koronavírus pulzusszáma: az országosan jelentkező 750 fertőzésből 74 érintette megyénket az elmúlt 24 órában, és sajnos 7 idősebb honfitársunk elhalálozásával is számolnunk kellett, Botka László a Szeged TV – ben ejtett szót a kormány gazdaságélénkítő csomagjáról, és a szigorított helyzetben zajló helyi rendezvényekről is. A legfrissebb fejleményekről természetesen az Operatív Törzs legújabb tájékoztatója növelte tovább naprakészségünket, de napfényre kerültek a Sevilla – Bayern München Szuperkupa – döntő vadonatúj és talán jövőbe mutató óvintézkedései is.

CSILLAPODNI LÁTSZIK A FELLOBBANÓ LÁNG, AZ IGAZI MELÓ AZONBAN CSAK EZUTÁN JÖN

750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 7 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 709 főre emelkedett, 4818-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 15 673 fő. 549 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

KERESZTKÉRDÉSEK NÉLKÜL, DE AZÉRT OLYKOR DIPLOMATIKUS VÁLASZOKBA CSOMAGOLVA ÉRTESÜLHETTÜNK A FEJLEMÉNYEKRŐL BOTKA LÁSZLÓ VADONATÚJ INTERJÚJÁN

“Valami ÁFA-vitája van a NAV-val Joób Márton úrnak” – fejtette ki Botka László a Szeged TV szerda esti interjújában, ahol többek között a város által biztosított 10.000 Ft-os támogatásról, a kormány gazdaságélénkítő csomagjáról és a járvány alatt szervezett rendezvényekről is szó esett.

NAPRAKÉSZEN A LEGFRISSEBB TEENDŐKRŐL: MÜLLER CECÍLIÁÉK ISMÉT NAPI ISMERTETŐVEL JELENTKEZTEK BE

Nézd élőben a Szeged365.hu – n az Operatív Törzs sajtótájékoztatóját, ahol Müller Cecília ad tájékoztatást a Magyarországot érintő koronavírus – fertőzés legfrissebb ismereteiről.

CSÜTÖRTÖKÖN MÉGIS MEGVALÓSUL A GRANDIÓZUS CSÚCSRANGADÓ, DE A LEGSZIGORÚBB VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK KÖZEPETTE CSAP ÖSSZE A SEVILLA ÉS A BAYERN MÜNCHEN BUDAPESTEN

A legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa döntőjét, a Bayern München – Sevilla mérkőzést csütörtök este a Puskás Arénában – közölte Lakatos Tibor a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, mai tájékoztatójában.

HAZARDÍROZOTT A TESTÉPÍTŐ PATIKUS, CSENDRE INTETTE A KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Csütörtök reggel robbant a bomba: a Facebook azonnal letiltotta a Doktor Gődény által alapított Normális élethez ragaszkodók nevű csoportot, valamint ezzel együtt a Lenkei Gábor szcientológus orvos Facebook – oldalát is egy gyorsított közösségi hálós razziában. A két vírusszkeptikus az utóbbi időben rendszeresen tagadta a médiában a veszély meglétét, maszkviselést banalizált és a járvány alapjait is támadta.

ÓPUSZTASZER TÁG TEREI FELÖLELHETIK A FESZTIVÁLSZEZONT, AVAGY INDUL A PUSZTÁN EGY PIKNIK!

Grandiózus rendezvénnyel kedveskedik számunkra az ópusztaszeri Csillagösvény Labirintus ÖKO Élménypark csapata, akik “Pusztán egy piknik” címszóval szabadtéren várnak október 3-án. A falusi wellness netovábbjaként igen neves lemezlovászok művei csapódnak az éterbe, de a street food országos és a kézműves sörfőzdék turnézó légiósai sem hagyják kimerülni elemeinket a nap végére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb