Közélet

Napi összefoglaló: 40 új fertőzöttet regisztráltak a megyénkben, október 3-tól kiutasítható a boltokból az, aki nem hord maszkot, és három aranyérem született a szegedi Maty-éren

A mai napon Csongrád – Csanád megyében 40 fővel nőtt a fertőzöttek száma, október 3-tól még szigorúbb szankciókkal büntethetik azokat a vásárlókat, akik az előírásnak megfelelően nem hordanak maszkot, őket például akár ki is utasíthatják az adott üzletből. Végül pedig elhoztuk Nektek a szegedi Maty -éren zajló kajak-kenu világkupa szombati eredményeit, ahol a magyar versenyzők brillíroztak, többek között három aranyérmet vihettek haza.

KORONAVÍRUS: A LEGFRISSEBB ADATOK SZERINT ELHUNYT 12 BETEG, 950 ÚJ FERTŐZÖTT ORSZÁGOSAN, ÉS 40 A MEGYÉBEN

950 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 23 077 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 12 beteg, így az elhunytak száma 730 főre emelkedett, 5099-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 17 248 fő. 589 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 36-an vannak lélegeztetőgépen. 

OKTÓBER 3-TÓL AKÁR KI IS UTASÍTHATJÁK AZOKAT AZ ÜZLETEKBŐL, AKIK NEM VISELNEK MASZKOT

A szigorításokról szóló kormányrendelet hétfői életbe lépése óta ugyan fegyelmezettebbek az emberek, és többségük az előírásoknak eleget téve felteszik a maszkokat az üzletekben, mégis akadnak kirívó esetek a boltosok és a vásárlók körében is. Viszont most nincs helye a lazításnak, ugyanis október 3-tól már a boltos is felel, ha a vevő nem visel maszkot, ezért akár ki is utasíthatják a szabályszegőket az adott üzletből.

ORBÁN VIKTOR: MINDEN EGÉSZSÉGÜGYI FELTÉTEL ADOTT A VÉDEKEZÉSHEZ MAGYARORSZÁGON

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel a Facebook oldalán közzétett videójában elmondta, hogy minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez Magyarországon. Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet is.

MÜLLER CECÍLIA: A SZABÁLYOK AZÉRT SZÜKSÉGESEK, HOGY NE KELLJEN TOVÁBBI KORLÁTOZÁSOKAT BEVEZETNI

A közösségi terjedés jellemzi a járványt, jelentette ki Müller Cecília országos tisztifőorvos, az operatív törzs ülése után. A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni – tette hozzá.

KAJAK – KENU VILÁGKUPA: ÉREMESŐVEL ZÁRTAK MA A MAGYAR KENUSOK A SZEGEDI MATY – ÉREN, ÍME ÖSSZESÍTVE A MAI NAP EREDMÉNYEI

Eseménydús napot zártak a kenusok ma a szegedi Maty-éren. A kajak-kenu világkupa szombati napján versenyzőink összesen három arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztek. Az alábbiakban láthatod rajtszámonként lebontva, hogy kik állhattak fel ma a dobogóra, illetve megmutatjuk a többi magyar versenyző hol helyezkedik el a ranglistán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb