Közélet

Napi összefoglaló: 26 új beteg megyénkben, éremeső a Maty-éren

Belassított kissé a járvány, 937 új országos fertőzött mellett megyénk pillanatnyi lélegzetvételhez juthat 26 – os esetszámával, de Müller Cecília óva intene az őszies illatok, könnyedség kontroll nélküli élvezetétől, ellenben fontosnak tartja, hogy az adott lehetőségek között bátrabban megvalósítható mozgásos programokat. 15 éremmel zártak a magyarok a Maty – éren, jelesre vizsgázott a rendező fél. Nem kell sokat várnunk a Séfháború 6.0 felvonására sem a Monster Downtown Crew vs Bernáth József menüpárbaj keretein belül.

PANGÁSSAL ALTATÓ JÁRVÁNY, TÜNEDEZŐ ESETSZÁM MEGYÉNKBEN AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN

Az elmúlt 24 órában 937 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 18 137 fő. 620 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 38-an vannak lélegeztetőgépen.

AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS A SZIGORÍTÁS ELKERÜLÉSÉRE KÉSZÍTENE FEL

Müller Cecília óva intene a drákói szigor hiányában adott traccspartiktól: a koronavírus – járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni – mondta szombaton a közmédiának az országos tisztifőorvos, aki az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.

TAROLTÁK A MAGYAROK A VILÁGKUPÁN: SŐT 15 – BŐL 6 ÉREM IS HARAPÁSPRÓBÁRA VÁRT A FINÁLÉ UTÁN

A leghosszabb távon, 5000 méteren a kenus Adolf Balázs és a kajakos Bodonyi Dóra révén két győzelmet arattak, valamint további egy-egy második és harmadik helyet szereztek a hazai versenyzők a szegedi kajak-kenu világkupán. A magyar csapat összesen 15 éremmel, 6 arannyal, 6 ezüsttel és 3 bronzzal zárta a vasárnap véget ért viadalt.

AKI ENNI SZERET, AZ ÉLNI IS SZERET”: BERNÁTH JÓZSEF ISMÉT SZEGEDEN TÁMADNÁ BE A POCAKOKAT!

Október 16-án egy igazi gasztro ünnepnek ad ottont szegedi Monster Dowtown. A Vaszy Viktor téren csap össze a Konyhafőnök egykori és a Love Bistro jelenlegi házigazdája, Bernáth József. A népszerű séf ismét összeméri tudását a város egyik legközkedveltebb éttermének csapatával. A Séfháború 6.0 igazi győztesei azonban az ínyenc fogásokat kedvelő szegediek lesznek, akik mindkét csapat teljes ételsorát végig kóstolhatják, sőt szavazataikkal ők maguk döntik majd el, hogy mely menüsor nyerte el a tetszésüket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb