Közélet

Nemesi Pál: “Magyarország gyönyörű része a Dél-Alföld, rendkívül innovatív polgárokkal, vállalkozásokkal, tervekkel!”

Nemesi Pál ma exkluzív interjút adott a Szeged365.hu-nak, amelyben a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztújító közgyűléséről, és a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosi munkájáról is nyilatkozott.

Nemesi Pál elsőként gratulált a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara múlt hét pénteken megválasztott elnökségi tagjainak, majd megemlítette, hogy úgy látszik van az életben némi ciklikusság: “2008-ban amikor kamarai elnöknek választottak, akkor is egy gazdasági válság érkezett, és ekkor indítottuk el a kamarai munkát. Most 12 év elteltével az egészségügyi vészhelyzetben generálódott gazdasági válság ugyancsak új fejezetet nyit a kamara életében.”

Nemesi Pál szerint a kamarától nem szakad el: a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosaként is kiemelten számít a kamarára.  A pandémia kialakulásakor is a szakmai munka jelentős részét a kamarai munkatársak és a kamarákon keresztül a vállalkozások biztosították, illetve adták.

Nemesi Pál korábban is kifejtette, hogy az Európai Unió következő, 2021-2027-es költségvetési ciklusa nagy lehetőség a Dél-alföldi Gazdasági Zónának is. Elsődlegesen kidolgoztak egy rövidtávú gazdaságélénkítési tervet, amelynek célja az egészségügyi vészhelyzet miatt megtorpant gazdaság gyors újraindítása: az azonnal indítható  projektekkel kezdik a munkát, amelyeknek van üzleti-, beruházási-, kiviteli terve és építési engedélye.

Nemesi Pál kormánybiztos a lehető leghosszabb értékláncokat szeretné kialakítani a Dél-alföldi Gazdasági Zónában. Az beszélgetés során kiemelte, hogy a technológiai eszközök, tevékenységek összessége révén, a digitalizáció adta lehetőségek kiaknázásával magas szintre kell emelni a folyamatok átláthatóságát és új szintre kell emelni a vevői értékteremtést. “Magyarország gyönyörű része a Dél-Alföld, rendkívül innovatív polgárokkal, vállalkozásokkal, tervekkel. A Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna rendkívül sokszínű, mind gazdasági-, mind pedig infrastruktúrális berendezkedés alapján!”- fejtette ki a kormánybiztos, akinek kiemelten fontos, hogy büszkék lehessenek az itt élő polgárok az elvégzet munka eredményeire. Véleménye szerint a dél-alföldi régióban jó élni, itt az emberekben van kurázsi, van erő, van szakértelem, van nyitottság az innovatív megoldások irányában.

“A legfontosabb, hogy nem csak a gazdasági szereplőknek, de az itt élő polgároknak is ismerniük kell a céljainkat, és össze kell fogniuk ahhoz, hogy a lehető leghamarabb érezzük saját hétköznapi életünkben is a gazdasági fejlődés jótékony hatásait.” – nyilakozta Nemesi Pál.

Nemesi Pálnak, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosának előző, a Szeged365.hu-nak adott interjúját itt olvashatod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb