Közélet

Nemesi Páltól kért segítséget Szécsényi Rózsa, Szeged város gazdasági alpolgármestere!

Nemesi Pált, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztossá nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök. Nemesi Pál a Szeged365.hu -nak több alkalommal is nyilatkozott arról, hogy nem állt meg, folyamatosan dolgozik ebben az évben is: hol az idősek védelmére hívta fel a figyelmünket, miközben osztotta a maszkokat a pandémia legkeményebb napjaiban, hol pedig gazdasági tárgyalásokat folytatott, hogy a lehető leggyorsabban helyreálljon a pandémia miatt is megtépázott gazdaság. 

Egy kérdés mindenkinek eszébe jut a kinevezéssel kapcsolatban: a tavaly még független polgármesterjelöltként induló Nemesi Pálból hogyan lett a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa? 

A kérdéstől nem jött zavarba Nemesi Pál, a Szeged635.hu -nak személyesen adott interjújában elmondta: “Ez egy nagyon megtisztelő feladat, mivel én eddig is a régió gazdaságának dinamikus fejlődéséért dolgoztam. Véleményem szerint nem pártpolitikai kérdés a régió fejlesztése. A gazdaságfejlesztések jótékony hatását minden itt élő polgár érezni fogja a saját bőrén, teljesen függetlenül attól, hogy melyik pártra szavazott. 2019. október 13-án közel 30.000 szegedi szavazott a Szeged központú régiós fejlesztési programomra, elképzeléseimre, és biztos vagyok benne, hogy akik Botka László polgármesterre szavaztak Ők is szeretnék a régió tényleges gazdasági fejlődését Szeged központtal.” Nemesi Pál elmondta, hogy Szécsényi Rózsa Szeged város gazdasági alpolgármestere személyesen kereste meg, és a segítségét kérte a gazdaságfejlesztési projektekkel kapcsolatosan, sőt azóta levelet is küldtek, amelyben együttműködésüket ajánlották fel. Nemesi Pál hozzátette: “Minden titulusomban a gazdasági fejlődésért dolgoztam, és dolgozom a jövőben is!”

Szécsenyi Rózsa a Szeged365.hu -nak adott interjújában így nyilatkozott erről:

Nemesi Pál kormánybiztosnál még augusztusban mi is rákérdeztünk, hogy pontosan mi történt, miről beszélgettek Szeged város gazdasági alpolgármesterével:

Legutóbbi, Nemesi Pállal készült interjúnkat itt találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb