Gasztro

Újranyitott a Széchenyi téren a Prézli

Prézli, zsemlemorzsa, panír, bunda: ezek a szavak generációk számára idézik meg a klasszikus vasárnapi ebédek hangulatát, és aligha van olyan magyar a Földön, aki ne tudná, milyen íze van a rántott húsnak vagy a gombának. Mert bizony, mi vagyunk az a nemzet, akik bármit el tudunk fogyasztani morzsabundában, és ennek a műfajnak is az egyik legkiemelkedőbb zászlóshajója a Prézli.

ÚJ HELYEN, DE RÉGI MINŐSÉGBEN

A Prézli eredetileg 2018-ban nyílt meg Pécsett, és már a baranyai megyeszékhelyen kiderült, hogy házias fogásaival nagyon eltalálta kedvenc ízvilágunkat. A hatalmas siker miatt franchise rendszert hoztak létre, így Szegeden is megnyílt a hálózat első tagja a Dugonics téren. Az üzlet azonban csakhamar kinőtte magát, így augusztus legvégén már a Széchenyi térre költözött a Prézli.

“Délben mindig friss étellel szolgáljuk ki a vendégeket, emiatt nagyon hamar népszerűvé vált a hely, és a csúcsidőben már nem tudtunk mindenkit leültetni. Fontos nálunk, hogy mindig friss alapanyagból dolgozzunk, ezért a kínálatot bővítve szezonálisan eltérő zöldségeket is panírozunk” – mesélte el a Szeged365.hu-nak Mayer Szilvia, a Széchenyi téri Prézli cégvezetője.

NEM PANÍROZNAK MINDENT

Az ételsor fő csapása a panírozott fogásokat takarja, a sertés és csirke mellett kapható többféle halfilé, sőt rántott harcsa is, de nem mindent adnak bundában: a Prézli konyháján ellenállhatatlan roston sültek, párolt zöldségek, és zseniális saláták is készülnek, amelyeket saját recepttel készített mártogatósok tesznek fenségessé. De nemcsak az ízek, hanem a környezet is felidézi az otthon hangulatát.

Az enteriőr kialakítása során azt szerették volna, ha mindenki egy kicsit úgy érezné, hogy hazaérkezett: kis eldugott sarkokat is kialakítottak, ahol párnákra ülhetnek le a vendégek.

A Prézli legnagyobb előnye, hogy pillanatok alatt olyan ételt szolgálnak fel, ami sokak kedvencévé vált, de nem igazán szeretünk pepecselni vele. Gyorsétteremnél természetesen kulcskérdés a sebesség, itt a rendeléstől számítva 5-7 percen belül kisütik az adagokat, ezzel időveszteség nélkül élvezhetjük azokat az ízeket, amelyek frissen az igaziak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb