Kikapcs

Ezt sasold: holnap Te is az egyetem is kulisszái mögé tekinthetsz a Lányok Napján

Íme egy igazi nagyágyú a kezdeményezés mellett: a Szegedi Tudományegyetem is csatlakozott a Lányok Napjához: 2020. október 1-jén az ország számos pontján bepillanthattak a lányok az ország legjobb vállalatainak, egyetemeinek és kutatóintézeteinek a kulisszái mögé. A Szegedi Tudományegyetemen a Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézete fogadja a 12 évnél idősebbeket – ezúttal az online térben.

Fotó: jarmuipar.hu

PÁR SZÓ AZ ORSZÁGOS ESEMÉNYRŐL, ÉS ARRÓL, KIKNEK IS SZÓL

A Lányok Napja egy országos, a STEM területekhez (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) közel álló  szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére. Az eseményt a Nők a Tudományban Egyesület immár 9. alkalommal szervezi meg, 2020-ban október 1-jén. Ezen a napon felsőtagozatos általános- és középiskolás lányok látogatják meg az ország vállalatait, egyetemeit és kutatóintézeteit, ahol interaktív programokon keresztül, gyakorló szakemberektől ismerhetik meg a tudományok, a technológia és az informatika világát. A programhoz a Szegedi Tudományegyetemen is csatlakozott, a Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézete várja a 12 évnél idősebbeket – ezúttal az online térben.

Fotó: ejmsz.hu

SZIMULÁTOR PROGRAMOZÁS UTÁN ONLINE TÚRÁKON BARANGOLHAT A NAGYÉRDEMŰ, A ROBOTTECHNOLÓGIA PEDIG IGAZI EXTRACSEMEGE LEHET

Az On -lányok az informatikában című programot 9 és 12 óra között rendezi meg az Informatikai Intézet. Dr. Nyúl László intézetvezető köszönti a résztvevőket, bemutatja az Informatikai Intézetet, beszél a választható szakokról. Ezt követően informatikus lányok mesélik el, hogy milyen területekkel foglalkoznak. 10 órakor kezdődik az online, interaktív programozás, amelyen belül választható a beágyazott és IoT eszközök programozása valamint az Online Arduino szimulátor programozása. 11 órától az érdeklődők online túrán vehetnek részt a Műszaki Informatika Tanszék speciális Ipari Informatika és Méréstechnika laborjaiban. A laboratóriumokban az ipari robottechnológia világába nyerhetnek betekintést a program résztvevői.

A Lányok Napja programjaira a rendezvény honlapján lehet regisztrálni. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet programján részt vevő lányok a csatlakozási linket a regisztráció során megadott e-mail címre kapják meg.

Fotó: nokatud.hu

Forrás: u-szeged.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb