Közélet

Napi összefoglaló: a legmélyebb személyeskedésbe torkollott a hajnali Trump – Biden vita, 28 megbetegedés megyénkben és ingyenes PCR – teszt fertőzésgyanú esetén

Rokonságot felívelő viselt dolgokkal támadtak egymást a felek, politikai téren szokatlanul nyílt minősítésekkel éltek az USA – ban történő elnökválasztási vitán. Panorámája volt ez javából átalakuló világunknak, de a vírus miatt elhalálozott 200.000 amerikai miatt amúgy is felfokozott hangulat ezzel egy tapodtat sem csillapodott. Hazánkban 894 új fertőzött mellett 28 megyei megbetegedést, és újabb 8 elhunytat konstatálhattunk az elmúlt 24 órában. Az intézkedések folyamatosan: fertőzésgyanú esetén ingyenesen jár a PCR – teszt, de tartós változás várható az orvos – beteg viszony kapcsán is.

FORRONGÓ INDULATOK A VÍRUS ÁRNYÉKÁBAN: SEMMILYEN TÜRTŐZTETÉSRŐL NEM VOLT SZÓ A HAJNALI VITÁN

Megvolt az első szópárbaj, amit nyugodtan nevezhetünk minden idők (talán) legzúzósabb hangvételű elnökjelölt-vitájának: Biden az USA valaha volt legrosszabb elnökének és bohócnak nevezte Trump-ot, aki az ellenfele fiának kokainügyeivel támadott.

STAGNÁL A MEGBETEGEDÉSEK SZÁMA, KORDÁBAN TARTJUK A VÍRUST

894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 26 461 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 765 főre emelkedett, 5890-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 19 806 fő. 773 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.

INGYENESSÉ VÁLT A PCR – TESZT FERTŐZÉSGYANÚ ESETÉN, ZÖKKENŐMENTESEBB FORGALOM BONTAKOZIK EGY – EGY HATÁRSZAKASZON

Az Operatív Törzs mai online tájékoztatójából kiderült, hogy fertőzésgyanú esetén ingyenesen hozzá lehet jutni a PCR teszthez, illetve bizonyos esetekben Szlovéniába nem kell negatív teszt a beutazáskor.

KOLOSSZÁLIS MÉRTÉKBEN VÁLTOZHAT AZ EGÉSZSÉGÜGY “SZOKÁSJOGA”: MEGEGYEZNI LÁTSZIK AZ ORVOSI KAMARA ÉS A KORMÁNY

Az orvosi kamara és a kormány mai tárgyalásán olyan javaslatokat vitatnak meg, mint az orvosi bérek jelentős emelése, és a hálapénz büntetőjogi betiltása.

A NEHÉZ IDŐKBEN IS FONTOS AZ ÖNMÉRSÉKLET, FŐLEG A HATÓSÁGOKKAL SZEMBEN: ŐRIZETBE VETTÉK A HÁROM SZÍR “KŐDOBÁLÓT

Kődobálás, létrára mászás, bunyó hangulat uralkodott a röszkei határon nem sokkal éjfél után, amikor határsértők egy csoportja erőszakkal próbált meg bejutni az országba. Az akkor őrizetbe vett három szír férfit határzár tiltott átlépése bűntettével gyanúsítja a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb