Sport

Fél esztendő után beindul a SZRSE gyermekrészlege is, avagy sáncháború várható a köbön

A SZRSE ifjoncai az előírásoknak megfelelően költöztek ki a Lila iskolából, ahol lassan két és fél hete nem lehetett edzést tartani a koronavírus – járvány alakulása miatt. Persze aki ismeri a szegedi röpisek szívét, tudja hogy a legkevésbé sem adják fel: az edzők a játékosokkal karöltve, alternatív módokon és helyszíneken bonyolítják a tréningeket, hiszen a pontvadászatok sem álltak le, így ezen a hétvégén a szegedi egyesület gyerek csapatai is pályára lépnek a korosztályos bajnokságban.

A leendő forduló jelenti a debütálást az új szezonban, de nem csak ezért izgatottak a gyerekek, hiszen már fél éve nem volt tétmérkőzésük. A gyerekek már tűkön ülnek – így szokták leggyakrabban megfogalmazni a szülők, hogy a versenyzők – csemeték mennyire várják a bajnokságot. Így vannak ezzel a leány gyerek narancs együttes tagjai is, akik vasárnap Nyíregyházán a házigazda mellett a DELTA RSE ellen játszanak majd.

Fotó: szegedvolley.com

Pár hete egy másik csapat bajnoki fordulója előtt két nappal fogalmaztam meg a kívánságom, miszerint az a legfontosabb, hogy legyenek meccseink. Félig viccesen tettem ezt, majd sajnos nem is rendeztek derbiket. Így most hasonló a fő cél: legyen meccs! – fogalmazott Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Mivel két és fél hete nem tudunk edzeni, így különösebb elvárások nélkül utazunk, annak is nagyon örülünk, hogy ha lesz lehetőség a játékra. Hárman ugyan nem tudnak hozzánk csatlakozni, de így is megteszünk mindent. A lényeg, hogy essünk túl a tűzkeresztségen, játszunk bátran, és ha elérünk egy-egy szép eredményt, az óriási lökést adhat ezekben a nehéz időkben. Kértem a lányoktól, hogy az edzésekről már ismert fizikai gyakorlatokat végezzék el otthon. Úgy tudom, ennek eleget is tesznek, és nem csak ezért lehetek bizakodó, hiszen az utolsó tréningeken már a taktikai elemek kivitelezése is jól ment a lányoknak, ezt jó lenne viszont látni” – jegyezte meg a mester.

dr. Kotsis Attiláné leány U15 OGYB I. osztály, Nyíregyháza
13:00 DELTA Röplabda SE – Szegedi RSE Narancs
15:00 Szegedi RSE Narancs – Nyíregyháza
Vezetőedző:
Strezeneczki Gyula

Vasárnap házigazda lett volna a szegedi leány gyerek “Fekete” csapat a Lila iskolában, hazai pályán szerepelt volna a Kecskemét “B” és a Szolnok együttese ellen. Végül utóbbi klub vállalta magára a bajnoki forduló rendezését.

Sajnáljuk, hogy nem tudunk itthon játszani, viszont nagyon örülünk, hogy egyáltalán játszhatunk – hangsúlyozta Csányiné Molcsányi Petra vezetőedző. – A legfontosabb, hogy végre együtt lesz a csapat és gyakorolhatjuk a hat-hat elleni játékot. Az ismert körülmények miatt ezen felül irreális lenne bármilyen elvárást megfogalmazni. A játék élvezete lesz az első! A szülői visszajelzésekből tudom, hogy nagyon hiányzik a lányoknak a röplabda, a társaság, az SZRSE-család. Szerencsére tudnak otthon mozogni, erősítő gyakorlatokat végezni, mindenki karban tartja magát, de ez nem olyan, mintha közösen készülnénk. Szerdán az újszegedi sportcsarnokban volt erre egy alkalmunk, végre a labdával és egymással is találkozhattak a lányok, nagyon élvezték. Mindenki szeretne jól teljesíteni, de kértem tőlük, hogy ne éljék meg kudarcként, ha nem olyan eredményeket érnek el, mint amire számítanak. Ez legyen most egy örömjáték, használjuk ki a lehetőséget, hiszen gondoljunk bele: a tavaszi leállás során még erre sem volt lehetőségünk” – jegyezte meg a szakember.

dr. Kotsis Attiláné leány U15 OGYB III. osztály Kelet Felsőház, Szolnok
10:00 Szegedi RSE Fekete – KESI “B” 
14:00 Szolnoki SPC – Szegedi RSE Fekete
Vezetőedző:
Csányiné Molcsányi Petra

Fotó: szegedvolley.com

Szombaton a fiú gyerek csapat is pályára lép, Kecskeméten a házigazda “A” jelű együttese mellett a Kazincbarcika ellen lehet bizonyítani. Érdekes helyzet állt elő, hiszen a vezetőedző, Csányi Dániel vasárnapig karanténban van, így nem tud a srácokkal tartani. Egyelőre zajlik az egyeztetés az ügyben, várhatóan Honti Szilárd vagy Varga Tamás irányítja majd a csapatot.


Remélem, hogy ez a helyzet nem zavarja össze a gyerekeket! – kezdte a beszélgetést Csányi Dániel. – Az interneten tartjuk a kapcsolatot a srácokkal, mindannyian fel vannak spannolva a játéklehetőségtől, amelyre hosszú hónapok óta várnak, ki vannak éhezve a bajnokikra. Szeretném, hogy ez a várakozás pozitív irányba lendítse a teljesítményüket. A Kecskemét ellen általában a tisztes helytállás a cél, a Kazincbarcikát viszont nem annyira ismerjük. Nehéz ebben az edzés nélküli helyzetben bármit is jósolni és elvárni, kíváncsian várom az eredményeket. Biztos vagyok benne, hogy a fiúk mindent kihoznak majd magukból, meglátjuk, mire lesz elég, én meglepetés eredményben is reménykedem. A tanítványoknak elmondtam, hogy legyenek harapósak, nyugodtan essenek az ellenfeleknek. Szeretném megjegyezni: le a kalappal az SZRSE vezetősége előtt, hiszen minden követ megmozgatnak, hogy mindenkinek legyen lehetősége edzeni és játszani, ezt a mi csapatunk is nagyra értékeli “– nyilatkozta a tréner.

Fotó: szegedvolley.com


Tatár Mihály U15 fiú OGYB I. osztály, Kecskemét
10:00 Szegedi RSE – KESI “A”
11:30 Vegyész RC Kazincbarcika – Szegedi RSE
Vezetőedző:
Csányi Dániel

A járványhelyzet megváltozott körülményei között az eggyel idősebbek jelölték ki a járandó utat:

Forrás: szegedvolley.com


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb