Közélet

A letartóztatásban lévő Joób Márton lemondott tanácsnoki tisztségéről, tiszteletdíját újszülöttek gyógyítására ajánlja fel

Lemondott a letartóztatásban lévő Joób Márton család-, szociális és sportért felelős tanácsnoki tisztségéről és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-ben betöltött felügyelő bizottsági tagságáról, adta hírül a szegedi polgármesteri hivatal. Az önkormányzati képviselő az elmúlt kéthavi tiszteletdíját a Pintér Sándor professzor által vezetett Újszülött Életmentő Alapítvány javára ajánlotta föl.

Joób Márton, és hét társa ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága indított nyomozást bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt. A gyanú szerint a csoport 2013 és 2017 között, öt éven át fiktív számlázással csaknem 250 millió forint kárt okozott a költségvetésnek. A Kecskeméti Járásbíróság július 30-án elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását, melyet később 90 nappal meghosszabbított.

Korábban a szegedi Fidesz alelnöke, Tápai Péter hozta fel, hogy a letartóztatásban lévő politikusnak véleménye szerint nem járna fizetés.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb