Közélet

Hajléktalanok kutyái tartják rettegésben Petőfitelepen a Göndör sor lakóit

Áldatlan állapotok uralkodnak két kóbor kutya miatt Petőfitelepen, a Göndör sor környékén, számolt be róla a Szeged365.hu-nak ott élő olvasónk Schweickhardtné Éva, aki lapunkhoz fordult segítségért. A szóban forgó ebek, emberre és állatra is egyaránt veszélyesek, gyakorlatilag rettegésben tartják a környék lakóit. Azért is nehéz ellenük fellépni, mert a kutyák a Göndör soron tanyázó hajléktalanokhoz tartoznak.

Fotó: Szabó Dávid, szeged365.hu

A helyiek kálváriája körülbelül másfél éve kezdődött, akkor tűnt fel ugyanis a két kutya az ott élő hajléktalanok mellett, ez pedig azonnal felzavarta a városrész csendes nyugalmát. A kutyák agresszivitása rögtön megmutatkozott, embereket kergettek meg, más kutyákra támadtak, sőt, volt olyan környékbeli, akit meg is haraptak.

A környéken élő hajléktalanokkal senkinek nincs semmi problémája, sőt, ha a lakók szóltak nekik a kutyák miatt, egy ideig nyugalom uralkodott a Göndör soron, azonban ez hamar véget ért. A hajléktalanok nem tudják megfékezni és felelős állattartóként gondoskodni a két közel 40 kg-os jószágról, akik egyike, egy németjuhász különösen agresszív.

Fotó: Szabó Dávid, szeged365.hu

Valami megoldásra viszont sürgősen szükségük van az ott élőknek, hiszen a töltés közelsége miatt népszerű helyről van szó, ahol gyakran megfordulnak futók, kerékpárosok, kutyasétáltatók, gyerekek, és úgy általában az ott élők, akik eddig hiába várták a segítséget, nem kaptak támogatást senkitől. Pedig ők nem akarnak mást, csak annyit, hogy nyugodt szívvel léphessenek ki az utcára, s azt szeretnék, hogy akár a rendőrség, állatvédő szervezetek, vagy a helyi képviselő, de valaki segítsen megszüntetni ezt a helyzetet, amely miatt az ott élők állandó félelmet éreznek.

Fotó: Szabó Dávid, szeged365.hu

Az alábbiakban hallgasd meg Éva beszámolóját, amelyből megtudhatod, milyen állapotok is uralkodnak a Göndör soron és környékén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb