Közélet

Operatív Törzs: a második hullám felfutó szakaszában vagyunk, 599 esetben járt el a rendőrség a szabályszegőkkel szemben

Az Operatív Törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília arról számolt be, hogy fellélegezni még nincs okunk, még csak most léptünk be a koronavírus második hullámának felfutó szakaszába, Kiss Róbert ezredes pedig elárulta, hogy már 599 esetben járt el a rendőrség a szabályszegőkkel szemben.

A MÁSODIK HULLÁM FELFUTÓ SZAKASZÁBAN VAGYUNK

A koronavírus-járvány második hullámának felfutó szakaszában vagyunk, egész Európában nő a fertőzöttek száma – közölte Müller Cecília, országos tisztifőorvos, az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta, péntekre 1322-vel nőtt a fertőzöttek száma, és elhunyt 17 idős, krónikus beteg. Továbbra is mindent el kell követni a fertőzés terjedésének megakadályozásáért – hívta fel rá a figyelmet, majd hangsúlyozta, hogy továbbra is nagyon fontos a távolságtartás, maszkhasználat, a higiéniás kézmosás, és a fertőtlenítés.

Európa többi részéhez és az egész világhoz hasonlóan Magyarországon is emelkedik fertőzések száma. Jelentősen emelkedett az esetszám a környező országokban, Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában, Horvátországban, Csehországban és Lengyelországban is – jelezte az országos tisztifőorvos.

Fotó: azonnali.hu

AZ INTÉZKEDÉSEK MEGSZEGÉSE MIATT 599 ESETBEN JÁRT EL A RENDŐRSÉG

A rendőrség eddig 599 esetben járt el a múlt hét óta érvényben lévő kormányrendeletben meghatározott védelmi intézkedések megszegése miatt – mondta el Kiss Róbert, alezredes, az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Az alezredes tájékoztatása szerint közérdekű üzem megzavarása, valamint a kereskedelmi üzletekben és közintézményekben a védelmi intézkedések megszegése miatt 43 rendőri intézkedést kezdeményeztek; 20 esetben pedig nem vagy nem megfelelő módon viselték a maszkot a tömegközlekedési eszközökön.
Utóbbi során 16 embert figyelmeztetésben részesítettek a rendőrök, a többi esetben pedig szabálysértési feljelentést tettek – tette hozzá az alezredes.

Ha lemaradtál róla, itt tudod visszanézni élőben az Operatív Törzs sajtótájékoztatóját:

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb