Mindenmás

Napi pakk, péntek: végre újra kisüt a nap, lázméréssel indul a suli, 69 éves lett Sting

Nem is olyan sok, de annál hosszabbnak tűnő nap után búcsút inthetünk a szürkeségnek, és az ősz végre úgy viselkedik majd, ahogy kellene: hétvégére derűs arcát mutatja majd. Ma van Sting születésnapja, és október 2-a az a nap, amikor bemutatták a Macskafogót: tolj be egy Police-számot, és offold ki a pénteket a Szeged365-tel!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Petra, Berengár, Örs, Tamás, Teofil, Tomaj – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 151 éve született Mahatma Gandhi indiai jogász, politikai és spirituális vezető, az indiai függetlenségi mozgalom vezéralakja, békeharcos.
  • 13 éve ezen a napon ünnepeljük az erőszakmentesség és a béke világnapját. Éppen Mahatma Gandhi tiszteletére. Argentínában született. Nővérként dolgozott a Titanic, a Britannic és az Olympic hajókon. A Titanic jéghegynek, a Britannic egy víz alatti aknának, az Olympic egy katonai hajónak ütközött és elsüllyedt. A nővér mind a három katasztrófát túlélte. 83 évesen halt meg Angliában.
  • 133 éve látta meg a napvilágot Violet Jessop ír ápolónő, aki három hajókatasztrófát túlélt, köztük a Titanicét.
  • 75 éve a 10 éves Elvis Presley először szerepelt tehetségkutató versenyen, második lett és öt dollárt kapott. A verseny a Mississippi-Alabama Dairy Show-ban volt. Elvis az Old Shep című dalt adta elő.
  • 70. születésnapját ünnepli Mike Rutherford, a Genesis, valamint a Mike and the Mechanics gitárosa.
  • 69 éves Sting. 1951 október 2-án Gordon Sumnerként látta meg a világot, r eleinte amatőrként lépett fel különféle dzsessz – rock formációkban, ebben az időben kapta a Sting (Fullánk) becenevet is, mivel állítólag úgy nézett ki sárga – fekete csíkos pólójában a színpadon, mint egy hatalmas darázs. 1977-ben alapította két társával a Police nevű újhullámos együttest, melynek ő lett a frontembere. Első lemezük megjelenését követően a filmesek is felfigyeltek rá, számos filmben szerepelt. Ezek közül a Quadrophenia volt az első, majd 1982-ben forgatta a Brimstone and Treacle-t, amelyben – a filmkritikusok szerint – az antihős alakítása a műfaj legjobbjai közé tartozik. 1986-ban a Police feloszlott, és Sting elkezdte saját zenei elképzeléseinek megvalósítását. Első szólólemeze 1985-ben jelent meg és azt követő öt lemez a rocktörténet legjobb szólóalkotásai közé tartozik. Dalai mellett mint magánember is sokat foglalkozik az ökológiai világproblémákkal. 1990-ben alapította meg az Amazonas menti esőerdők megmentéséért az Esőerdő Alapítványt. Tucatnál több Grammy-díjat kapott szerzőként és előadóként.
  • Hihetetlen, de ma még mindig csak 51 éves lenne Selmeczi Roland színpadi, film- és szinkronszínész,Brad Pitt és Antonio Banderas magyarhangja. 12 évvel ezelőtt, 2008-ban egy autóbalesetben hunyt el.
  • 34 éve bemutatták a Macskafogó című rajzfilmet, melyet Ternovszky Béla rendezett, a forgatókönyvet Nepp József írta.

VÉGRE PÉNTEK, VÉGRE NAPSÜTÉS!

Remélem, a főnökök nem olvassák, de baromi jó, hogy itt a péntek, ami a mi napunk lesz, legalább is időjárás szempontjából! Egy rövid kis időre előbújik majd a nap, és száműzi a szürkeséget Szegedről.

BEKEMÉNYÍTETT AZ OPERATÍV TÖRZS

Marad a határzár, a kötelező maszkviselés és kezdetét vette a lázmérés az oktatási intézményekben. Az Operatív Törzs nem viccel, így nem baj, ha komolyan vesszük mi is, amit mondanak.

NEM LESZ KÖNNYŰ INGÁZNI SEM

A Németországból ingázók bonyolult tortúrára számíthatnak szegedi villámlátogatásukat követően: Csongrád-Csanád megye is felkerült a német Robert Koch Intézet és a német kormány által a koronavírus helyzet miatt kockázatos besorolásúnak ítélt régiók közé.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb