Szegedi Arcok

A nap gesztusa, az Idősek Világnapján, Szegeden

“Köszöntjük Idősek Napja alkalmából” – várja a dorozsmai nagy – és dédszülőket (meg úgy általában mindenkit) a városrész körforgalmánál elhelyezett óriásfelirat, az Idősek Világnapja alkalmából. Az installáció az év maradék 364 napján az “Isten hozta Kiskundorozsmán” szöveget tartja, amit a jeles napra Mihálffy Béla, a körzet képviselője cseréltetett le.

A TÖBBI POLITIKUS IS BELEHÚZOTT: ORBÁN VIKTOR BEJELENTETT, BOTKA LÁSZLÓ VIDEÓZGATOTT

A járványhelyzet miatt az idén városi csinnadratta nélkül, egy Facebook videóban köszöntötte a szegedi szépkorúakat Botka László polgármester. Hangsúlyozta, Szegeden nagyon aktívak a nyugdíjasok, hetven klubot működtetnek közel tízezres tagsággal, pezsgő társadalmi élettel. A teljes videót IDE kattintva tudod megnézni.

“Egyértelmű és világos választ adtam a kormány és a pénzügyminiszter nevében: a következő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését, járvány ide vagy oda” – jelentette ki ma délelőtt Orbán Viktor, aki az Idősügyi Tanács ülése után közölte a jó hírt.

1991-BEN NYILVÁNÍTOTTÁK OKTÓBER 1-JÉT AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁVÁ

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet, éppen ezért a gyorsan öregedő világban az idősek sokat segíthetnek tapasztalataik, bölcsességük átadásával – áll a jeles napot deklaráló ENSZ dokumentumban.

A Szeged365 csapata nevében szívből köszöntjük a szegedi időseket, nagymamákat, nagypapákat, jó egészséget kívánunk nekik! Köszönjük a nagyszüleinknek a sok-sok szeretetet, bölcsességet, köszönjük, hogy az unokáitok lehetünk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb