Közélet

Hatalmas béremelést kapnak az orvosok, hálapénz: game over

Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Több hónapos előkészítő munka után szombat reggel találkozott a kormány és a kamara delegációja. A kormányfő úgy fogalmazott, hogy jövő év közepénél korábban nem lehet számítani koronavírus elleni vakcinára, ezért az egészségügyi dolgozók emberfeletti munkát végeznek, és a mostani bérszínvonal mellett aligha tudják teljesíteni az orvosok a rájuk váró kihívásokat.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/749789729208576/

“Összefogásra van szükség, ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében egy áttörő erejű javulást kell elérnünk” – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki azt is bejelentette, hogy a kamara által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó bértáblát, javaslatot a kormány elfogadta, az erről szóló törvényjavaslatot hétfőn benyújtják az Országgyűlés elé. Megállapodtak továbbá arról, hogy ezzel párhuzamosan a hálapénzt is kivezetik a magyar ellátórendszerből.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb