Sport

Eltévedtek a szegedi röpisek a Viharsarokban: három szettes vereség Békéscsabán

Prímán kezdte a bajnokságot a Vidux – Szegedi RSE női együttesének, hiszen a lányok az NB II nyitányán őrült hangulatban, végtelenül magabiztos játékkal győzték le a Vasast. Bár vártuk hogy ezt a teljesítményt megismételje gárda, most jött csak ki igazán a tréninghiány, létesítménybeli mizéria. A Békéscsaba elleni idegenbeli meccs teljes ellentéte volt a vasárnapi bravúrnak, sima három szettes derbin kellett fejet hajtania a csupaszív egyletnek.

Fotó: szegedvolley.com

A VASAS ELLENI VARÁZSLAT UTÁN KISEBB HOLTPONTOT ÉLTEK ÁT A LÁNYOK

Múlt héten örömjátékkal örvendeztettek meg minket a lányok, akiket olykor a megérdemelt szerencse is segített, most viszont semmi sem jött össze. Tátrai Sándor vezetőedző szerint csak a harmadik szett első fele volt biztató, de így sem igazán forgott veszélyben a hazaiak 3:0 – s győzelme. Ez a jó szakasz azért a meccs képét látva pozitívum, és értékelésében a tréner is emlékeztetett a körülményekre.

Ne feledjük, hogy hetek óta alig tudunk edzeni, és dicséret illeti a lányokat, hogy két nagyon simán elveszített szett után nem adták fel, becsülettel próbáltak szépíteni” – hangsúlyozta Tátrai Sándor. – “Nem volt teljes a keretünk, de erre nem foghatjuk a sima vereséget. Sajnos nem játszottunk jól, a Békéscsaba viszont igen, ráadásul gyorsan is, de ennyivel nem jobbak nálunk, ennek egy szoros derbinek kellett volna lennie. Mármint normális körülmények között, hiszen a tréningek hiányával nehéz a helyzetünk. Ettől még persze az alap érintésekbe, a nyitás-fogadásokba és a védekezésbe sem lett volna szabad ennyit hibát véteni, a játék alap elemeiben volt nagyon sok rossz megoldásunk. Jól kezelik a lányok az elmúlt hetek nagyon nehéz szituációját, mindent megtesznek, hogy alkalmazkodjanak, de ettől még érződik rajtuk, hogy jóval kevesebbet tudnak edzeni, mint máskor. Becsülettel próbálkoztak megbirkózni ezzel a helyzettel egy olyan rivális ellen, amely saját csarnokában gond nélkül tud készülni, most így sikerült. Bárhogy is alakuljanak az előttünk álló hetek, dolgozunk tovább!” – jegyezte meg a szakember.

Fotó: szegedvolley.com

NB II Női Bajnokság, Kelet-B-csoport, Békéscsaba
 LINAMAR-BRSE – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (25:12)(25:9)(25:15)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Szatmári Júlia, Nagy Mína, Fürdök Lilla, Hűse Zsófia, dr. Fürdök Nóra, Kovács-Fiskus Fanni. Csere: Ádám Dóra (libero), Sipka Bernadett (liberó), Nyers Noémi, Bálint Viktória, Farkas Antónia, Kiss Boglárka
Vezetőedző: Tátrai Sándor
Másodedző: Csányiné Molcsányi Petra

A sikeres idénykezdetről korábbi cikkünk:

Forrás: szegedvolley.com

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb