Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: spéci programokkal készült az Állatok világnapjára a Vadaspark

Huszonkilenc éve október 4-én ünnepeljük az Állatok világnapját. Ebből az alkalomból a Szegedi Vadaspark is külön programokkal készült. Nem a legszebb idáig a vasárnap, de összeszedtünk pár programot, ha van még kedved kimozdulni ebéd után.

ÁLLATOK VILÁGNAPJA A VADASPARKBAN

Az Állatok világnapja, és a hozzá kötődő Örökbefogadók napja az egyik kiemelt esemény az állatkert életében. Ekkor, október 4-én, a hagyományok szerint több állomásos játékra várja a családokat a Vadaspark, és az örökbefogadókat is vendégül látják egy állatkerti szülői értekezletre. Sajnos a jelen helyzetben módosítani kellett a forgatókönyvet, így nem állomásokon, és nem a Természetvédelmi Oktatóközpontban várják az Állatok világnapjára érkezőket, hanem egy játékos totóval készül a Vadaspark, aminek segítségével fel lehet fedezni az állatkertet. A jó megfejtők pedig nyereményekben is reménykedhetnek.

JÁTÉK A SZERELEMMEL A PINCESZÍNHÁZBAN

Tallér Edina: Egy perccel tovább című alkotását mutatja be ma a Pinceszínház. A hivatalos leírás szerint az előadás játék a szerelemmel, egy felvonásban.

FOTÓKIÁLLÍTÁS A KLAUZÁL TÉREN

Bár méltatlanul kevesen ismerik a nevét, Baumhorn Lipót a magyarországi zsinagógaépítészet legnagyobb alakja, akinek a nevéhez fűződik a szakirodalom szerint is „a világ talán legszebb zsinagógája” címet viselő szegedi zsinagóga megtervezése. Aki most a Klauzál térre sétál, az építész munkásságából nyílt szabadtéri kiállításon megismerheti a szakember műemlékeit, születésének 160. évfordulója alkalmából.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb