Közélet

Orbán Viktor: történelmi béremelést tervezünk az egészségügyben

A miniszterelnök szerint nehéz időszak előtt állunk, hiszen a magyaroknak már elege van a vírusból, de az érzés legalább annyira meddő, mint az éjszaka közepén ötödikre csendített szerenád a Lomnici sarkán. Mivel a vírus sokkal gyorsabban fertőz, mint korábban, drasztikus lépésekre szánta el magát a kormány – tájékoztatott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Fotó: index.hu

ELNYÚJTOTT MÁSODIK HULLÁM HOZHAT ÁLLÓHÁBORÚT

Elfogadott vakcina hiányában a főszerep a védekezésé, amely lépcsőzetes, ahogy nehezedik a helyzet, úgy nyitnak meg újabb és újabb kórházakat, és állítanak az ágyak mellé újabb és újabb orvosokat, ápolókat – mondta a kormányfő, megjegyezve: tudjuk tartani a lépést. Orbán Viktor arról is szót ejtett, hogy a koronavírus – járvány második hulláma hosszabb és nehezebb lesz, ezért egyszerre kell végrehajtani átszervezési lépéseket, és növelni az egészségügyi dolgozók teherbíró képességét.

BÉRRENDEZÉS AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN, DE NEM MINDENKIT ÉRINTHET EGYFORMÁN

Most összefogásra van szükség, ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében áttörő erejű javulást kell elérnünk” – említette a miniszterelnök.Már dolgoznak a tervezeten létrehoznak egy új, egészségügyi munkajogviszonyt, egy speciális, egységes szabályrendszert. Az emelés mértékéről azt közölte: “lehet mondani a duplázódást“, de nincs egységes szám, nem minden orvost érint majd azonos módon a változtatás.

A béremelés ütemezéséről és a hálapénz kivezetéséről már korábban is írtunk:

Forrás: origo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb