Mindenmás

Napi Mortal Kombat: vasvillával ment egymásnak két vásárhelyi férfi a Márki-Zay féle rackajuh-projekt kapcsán

A tettlegességig fajult két hódmezővásárhelyi férfi vitája, a vásárhelyi rackaprojekt eltérő megítéléséből kifolyólag. Az ügyben súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indult eljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. Egyiküknek 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek a vasvillás összecsapás során, amelyet telefonos fenyegetések, szóbeli viták, és egymás szidalmazása előzött meg.

A vasvillás dulakodás egyik főszereplője, az a férfi, aki a sérülést ejtette, a Vásárhely24-nek mesélte el a történteket. Ebből kiderült, hogy az incidens előzményét az elhíresült vásárhelyi rackaprojekt adta. A férfi rendszeresen, szerinte jogos kritikával illette a város elhanyagolt közterületeit, a diverzgyep-program és a rackaprojekt kivitelezését. Ezt nem nézte jó szemmel a projekthez több szálon kötődő szomszédja, a későbbi sértett, aki telefonon zaklatta, fenyegette, vagy éppen szóban szidalmazta az első férfit.

A férfi kertje és az általa művelt és karbantartott parcella a Rárósi-Arany utca-Vámház utca által határolt területen helyezkedik el, és éppen ott dolgozott, amikor az incidens megtörtént. A területre szél által átfújt fóliákat, celofánokat szedte össze, vasvillával tisztította a portát, hogy kecskéi azokat meg ne egyék. Szomszédja ekkor jelent meg, de mint elmondta, nem a Vámház utcai rendes bejáraton át – ahová egyébként ki van írva, hogy belépés csak engedéllyel –  hanem saját kerítésén keresztül, egy másik irányból. Elmondása szerint az indulatos férfi szitkozódva indult feléje, ő pedig védekezésként maga elé tartotta a kezében fogott vasvillát. Ezt akarta a másik kicsavarni, de közben a karján megsérült az eszköztől.

Fotó: police.hu

Ezután kiküldte a területéről  a hívatlan látogatót és közben hívta a rendőrséget, melyet a másik férfi is megtett. A vasvillát a kerítéshez készítette. Az őt előállító rendőrökkel közölte, hogy az incidenset megelőzően haragosa életveszélyesen megfenyegette, majd hívás nélkül megjelent a kertben. Itt megjegyezte, vélhetően ezt a rendőrség gyorsan ellenőrizte is, mert a rendőrségen meghallgatták, felvették a jegyzőkönyvet, a villát lefoglalták, de közölték, hogy vissza fogja kapni, majd a végén még haza is fuvarozták.

Forrás: vasarhely24.com

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb